DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Albon az élen és a falban Brazíliában

Az első szabadedzésen gyakorlatilag senki nem tudott érdemi munkát végezni az egyre alábbhagyó esőben. Végül Alexander Albon zárta az élen az első gyakorlást. Hamilton mért kört sem futott.

Szakadó esőben kezdődött meg a versenyhétvége Interlagosban, így a gyakorlás elején nem sokan merészkedtek ki a pályára, a legtöbben még interjút adtak, mérnökeikkel beszélgettek. A csendet meglepő módon Sebastian Vettel törte meg, ő gurult pályára elsőként az esőgumikon, de a kör végén rögtön vissza is hajtott a bokszba.

Megcsodálhattuk a brazíliai élővilágot is


A másik ferraris, Charles Leclerc is kilátogatott a pályára egy kör erejéig. Idővel egyre többen tekintették meg a pálya állapotát, azonban fél óra elteltével még csak Sainznak volt mért köre. Negyven perc kellett hozzá, hogy végre többek neve mellett is szerepeljen időeredmény, ekkor pedig már az intermediate gumik is előkerültek, melyekkel Leclerc simán az élre állt.

Fél órával a gyakorlás vége előtt a két Ferrari állt az élen, Vettel-Leclerc sorrendben, őket Sainz követte a McLarennel, utánuk pedig Hülkenberg és Ricciardo következett a Renault-kkal. Nem sokkal később már Valtteri Bottas vette át a vezetést az egyre javuló pályán.

Bő negyedórával az idő lejárta előtt a Red Bull-os Alexander Albon állt az élre 1:16,142-vel. A szabadedzés legvégén Charles Leclerc már a száraz pályára alkalmas lágy abroncsokon hajtott ki a bokszból, Valtteri Bottas pedig a közepeseken. Max Verstappen is a lágyakon próbálkozott, azonban eldobta a vasat a holland a kettes kanyarban, ahol tavaly Oconnal is összeakadt. Az autó nem sérült meg. Alexander Albon azonban a falba tette a Red Bullt másodpercekkel később így a thai pilóta az élen és a falban zárta az első szabadedzést.

Az első szabadedzés végeredménye:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: