DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 11. szombat
F1

Leclerc tudja, hogy a versenyeken javulhat

A Ferrari monacói F1-es pilótája szerint voltak kihagyott lehetőségeik a szezon során, de az biztos, hogy vasárnaponként nem végzett tökéletes munkát, itt még van hova fejlődnie.

Az időmérőket tekintve legyőzte ebben a szezonban a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelt a Ferrari-újonc Charles Leclerc, a versenyeken azonban egyelőre nem ilyen domináns - a gumikezelést és a futamok menedzselését tekintve van még mit tanulnia, igaz, második Formula-1-es szezonjában ezen nem nagyon kell meglepődni.

"Úgy vélem, hogy a magam részéről egyáltalán nem végeztem tökéletes munkát vasárnaponként" - idézi Leclerc szavait a témában a RaceFans. "A futamokon különösen sok lehetőségen van még a fejlődésre. Mexikóban például sokat tanultam, ezt kívülről nehéz észrevenni, de elég sok dolgot kipróbáltam az autóban."

16_3



Hozzátette, hogy azért lehetett volna eredményesebb is a versenyeken, ha kicsit több szerencséje van - Ausztriában a legvégén bukta el a győzelmet és máshol is lehetett volna keresnivalója. "Szocsiban is nyerhettünk volna, de Seb műszaki hibája és a virtuális biztonsági autó miatt ez elúszott. Balszerencsések voltunk néhány futamon, voltak kihagyott lehetőségek, de a teljesítmény azért annyira nem volt rossz, mint ahogy kinéz."

Leclerc két futammal a vége előtt a tabella harmadik helyén áll, 14 ponttal előzi meg Verstappent és 19-cel Vettelt, úgyhogy jó esélyei vannak arra, hogy az év végén is ott legyen a dobogón.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: