DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Bottas unja, hogy tippeket adnak neki Hamilton ellen

A finn az a fajta pilóta, aki a vezetésbe fekteti minden energiáját, ezért nem kíván mentális játékokat űzni csapattársával, Lewis Hamiltonnal. Megvan a saját terve, hogyan akarja legyőzni őt.

Az idei Formula-1-es szezonban Valtteri Bottas volt a legközelebb ahhoz, hogy legyőzze a 2014 óta domináló Lewis Hamiltont, így vele kapcsolatban gyakran beszédtéma volt, vajon milyen módszerekkel kerekedhetne felül a briten. Mivel utoljára Nico Rosberg volt az, aki képes volt erre, ezért többször is felmerült az általa alkalmazott pszichológiai hadviselés, mint használható fegyvernem. Ezt csütörtökön Brazíliában is felvetették Bottasnak, aki nem vette valami jó néven az ajánlatot.

bot-ham-2019-portre2



„Őszintén szólva kissé már unom ezt, mivel minden pilóta más. Én én vagyok, nem Nico” – reagált arra a kérdésre, hogy nem akar-e Rosberg módszeréhez nyúlni. „Vannak terveim arra vonatkozóan, hogyan fogom elérni a célomat, ami végső soron a bajnoki cím. Mindig is szerettem, ha a pályán mutatott teljesítményem önmagáért beszélt. Ha másra pazarlom az energiám, akkor a vezetésre kevesebb jut, ha viszont azon a szinten teljesítek, ami elégedetté tesz, az az ellenfeleimet is kizökkentheti. Van tervem a jövő évre, de elárulni nem fogom.”

Bottas hozzátette, idén látott fejlődésével elégedett, de Hamilton ellen még többre van szüksége, és ezt ő maga is tudja. „Összességében ez volt az eddigi legjobb szezonom, de még mindig nem az a szint, amit szeretnék. Kiegyensúlyozottabbá kell válnom. Ami viszont jó érzéssel és önbizalommal tölt el, hogy látszik a befektetett munka eredménye, emiatt csak még többre vágyom” – idézte őt az Autosport.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: