DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Mercedes: Sosem akartuk Vettelt/Alonsót/Verstappent

Toto Wolff a legjobb pilótapárosnak érzi Hamiltont és Bottast, állítja, sosem lépett kapcsolatba a Mercedesszel szóba hozott nagyágyúkkal. A finnből pedig még mindig lehet világbajnok szerinte.

Bár Valtteri Bottas 2019-ben negyedik szezonban is a Mercedes versenyzője lesz, az elmúlt években olyan kaliberű pilótákat kapcsolt össze a szóbeszéd az istállóval, mint Sebastian Vettel, Fernando Alonso vagy épp Max Verstappen, akiket Lewis Hamilton csapattársaként vagy utódjaként képzeltek a csapatba. Toto Wolff csapatfőnök állítása szerint sosem keresték egyik nagyágyút sem.

„Mindannyian magas szintű versenyzők. De számomra fontos, amikor egy kapcsolatban vagyok, hogy mindent beletegyek. Azaz amikor a dolgok rosszul mennek, akkor az első teendőm beszélni a másikkal, és megnézni, hogy megoldható-e a problémánk. Ha igen, akkor elképzelhetetlen, hogy mással beszéljek” – mondta az olasz Sky Sportsnak Wolff.



„Jelen pillanatban meglátásom szerint miénk a legjobb csapat. Úgy gondolom, hogy Lewis és Valtteri együtt nagyszerűek, és nem hinném, hogy lehetne jobb csapatom. A kapcsolat csodálatosan működik, tehát nem, soha nem léptem kapcsolatba Sebbel, Fernandóval vagy Maxszal” – hangsúlyozta az osztrák vezető.

Bottas pályafutása legjobb szezonjának vége felé jár, év végi második helye garantált, négy idei futamgyőzelme számán pedig javíthat még. A szezon egészét tekintve a 30 éves finn nem tudott Hamiltonnal versenyezni, de Wolff hisz benne, hogy Bottas még mindig lehet világbajnok:  

„A tavalyi bajnoki küzdelem Bakuban változott meg, Valtteri balszerencséjével. Biztos vagyok benne, hogy ha jól kezdi a szezonját, akkor megnyerheti a címet, mentálisan ugyanis nagyon erős. Jelen pillanatban Lewis annyira kiemelkedik, hogy senki nem képes legyőzni őt, ugyanakkor két olyan versenyzőt választottunk, aki képes lehet világbajnokságot nyerni, nem egy második számút Lewis mellé” – bizonygatta Wolff, hogy nincs alá-fölérendeltség a Mercedesnél.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: