DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Irvine: Vettel nem érdemelt négy vb-címet

A Ferrari korábbi pilótája súlyos kritikát fogalmazott meg a négyszeres világbajnokról, aki szerinte nincs olyan szinten, hogy négy világbajnoki címe legyen, és a csapatának sem őt kellene támogatnia.

Ha Eddie Irvine-on múlva, komoly változások történnének a Ferrarin belül. A vörösök egykori pilótája már évekkel ezelőtt meglepődött azon, hogy az olaszok leigazolták Sebastian Vettelt, azt pedig nem is érti, a német hogyan ünnepelhetett ennyi sikert, miközben folyton hibázik és nem is túl gyors.

 vet-lec-2019-portre1



„Év elején mindenki megőrült, amikor azt mondtam, hogy Sebastian Vettel egy könnyű célpont. Charles Leclerc-ről úgy gondoltam, hogy képes legyőzni őt. Szerintem nem érdemelte meg a négy világbajnoki címet. Nagyon jó pilóta, de sosem tartottam igazán gyorsnak, és elég sokat is hibázik. Ezt láthattuk [2014-ben Daniel] Ricciardo ellen, és ezt látjuk most is Leclerc ellen.”

Ezek alapján nem meglepő, az észak-ír kit emelne elsőszámú versenyzővé, ha a Ferrari csapatfőnöke lenne. „Szerintem Leclerc-re kellene koncentrálniuk, de idén láttuk, hogy Vettelt nem áldozzák fel, mert négyszeres világbajnok. Emiatt futamgyőzelmeket buktak el. Vettel kárt okozhat Leclerc világbajnoki esélyeiben, és Mattia Binottónak ezt meg kell oldania” – magyarázta Irvina, majd azt is kifejtette, miért gondolja ezt.

„Leclerc az egyetlen, aki képes Lewis Hamilton szintjén versenyezni. Amit Monzában vele csinált, az valószínűleg szabálytalan volt, de annyira tökéletesen hajtotta végre, hogy nehéz lett volna megbüntetni őt. Gyönyörű volt, és emiatt várom, hogy többször nézzenek egymással farkasszemet” – idézte véleményét a PlanetF1.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: