DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Villeneuve: Az F1 döntése színtiszta szocializmus

1997 világbajnoka szerint a Williams nem érdemli meg, hogy segítsenek rajta, a költségsapkának így semmi értelme, az autók áttervezése pedig nem jó irányba megy. Elégedetlen.

Már megszokhattuk, hogy minden aktuális, vagy akár kevésbé aktuális témával kapcsolatban hálás interjúalany mindenki számára Jacques Villeneuve - 1997 világbajnoka szeret nagyokat mondani és nem rejti véka alá a véleményét. Ezúttal a bevezetésre kerülő költségsapkáról kérdezték - úgy véli, hogy van, aki nem érdemli meg ezt a segítséget a nagycsapatokkal szemben.

"Mi az ötlet azzal, hogy segítsünk olyan kiscsapatoknak, akik ezt nem érdemlik meg?" - tette fel a kérdést Le Journal de Montreal érdeklődésére. "Egy olyan szervezetnek, mint a Williams, joga van olyan gyorsnak lenni, mint a Mercedesnek, vagy a Ferrarinak? A válasz, hogy abszolút nem. Most őszintén, ahogy ők dolgoznak most már évek óta, még csak nem is tartoznak egy kategóriába."

vill



Aztán ennél is tovább ment. "Számomra ez a költségsapka színtiszta szocializmus. Az F1 jobbat érdemel ennél. Csak a top három csapat fogja elkölteni a 175 millió dollárt, a Williams tizenhat milliót tett zsebre úgy, hogy utolsó lett, szóval a vezetőség elégedett. Ha ötven millió lenne a felső határ, a Williams akkor is húszat költene és legalul maradna. Szóval ez egy vicc, az élcsapatok pedig 2020-ban még elkölthetnek egy milliárdot is, ha akarnak, hogy felkészüljenek az azt követő évre" - mutatott rá bizonyos problémákra.

"Hogy az autók lassabbak lesznek, az nem érdekel, olyanokat kellene tervezni, amelyeket nehéz vezetni. Most viszont még huszonöt kilogrammal nehezebbek lesznek, ami nem segít, mert minél nehezebbek, annál stabilabbak. Könnyű, ideges autókra lenne szükség, de nem ez fog történni. A sebességnek semmi köze a verseny minőségéhez, de nem is a show-t kellene javítani, hanem magát a sportot" - magyarázta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: