DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alfa Romeo: El kell gondolkodnunk a folytatáson

A Fiat Chrysler, mely az Alfa Romeo anyavállalata ragaszkodott Antonio Giovinazzi megtartásához, azonban az év második felében látottakkal nem elégedettek a cég vezetői. Elgondolkoznak a folytatáson.

Nico Hülkenberg egyetlen reális esélyének talán az tűnt, hogy az Alfa Romeo ülését szerezheti meg 2020-ra, azonban az olaszok elejét vették a további találgatásoknak, s a héten bejelentették, hogy változatlan pilótafelállással vágnak neki a következő szezonnak.

A Fiat Chrysler vállalatának vezetői szerint az Antonio Giovinazzi fektetett pénz és bizalom után azt szerették volna, ha biztos versenyzői helye lesz az olasznak jövőre is, így sikerült megegyezniük Frederic Vasseurrel.



Korábban felröppent a hír, mely szerint az Alfa Romeónál máris a távozáson gondolkoznak, és ezt félig-meddig megerősíteni látszik Alberto Cavaggioni is, aki a Fiat Chrysler egyik vezetője: „A szezon második felében nem a befektetésekkel volt probléma. Az F1 elképesztő kihívások elé állít mindenkit, nekünk pedig sok szituációban hiányzott egy picike szerencse.”

„A teljesítménybeli visszaesés sem róható fel Simone Resta távozásának számlájára, hiszen a fejlesztések már előre el voltak tervezve. A fő célunk az volt, hogy előrébb lépjünk tavalyhoz képest, ami végül sikerült is.”

Egyelőre még egyetlen csapat sem kötelezte el magát a 2020 utáni időszakra, így könnyen lehet, hogy az Alfánál valóban eljátszottak már a kilépés gondolatával. Ezt Cristiano Fiorio, a Fiat Chrysler kommunikációs igazgatójának szavai is alátámasztani látszanak: „A marketingcélok szempontjából elégedettek lehetünk. A jelenlétünk világszerte növekedésnek indult.”

„A kereskedelmi helyzet nézőpontjából elégedettek lehetünk, azonban annak ellenére, hogy nehéz bekerülni a top tízbe, sportszakmailag már nem ez a helyzet. Meg fogjuk nézni az eredményeket, aztán meglátjuk, mit hoz majd a jövő.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: