Steward
Strommer Benjamin
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. május 31. vasárnap
F1

Brawn: Hamilton az utóbbi 15 év legjobbja

Ross Brawn is megosztotta gondolatait Lewis Hamilton klasszisteljesítményéről és úgy véli, hogy az utóbbi másfél évtized legjobb pilótájává nőtte ki magát a brit mercedeses.

Sokan fejtették ki véleményüket Lewis Hamilton fantasztikus mivoltáról, miután a brit pilóta Austinban bebiztosította hatodik Formula-1-es világbajnoki címét és ezt a témát természetesen nem kerülhette el Ross Brawn, az F1 motorsport-igazgatója sem a szokásos futam után összegzőjében. Mindennek plusz ízt ad az, hogy Hamilton mercedeses pályafutásának elején még Brawn is vezetőként dolgozott az istállónál.

"Lewis egyedi utat talált ahhoz, hogy nagy világbajnok legyen. Be kell vallanom, hogy amikor elkezdtem vele dolgozni 2013-ban, egy kicsit ideges voltam amiatt, hogy milyen a hozzáállása profi pilótaként. Számomra a mérce Michael Schumacher volt, aki teljes mértékben a siker hajszolásának szentelte magát, ugyanakkor ügyelt a privát szférája és a családja megvédésére. Lewis eközben elég válogatós hozzáállást mutatott és bár profi volt, de az életstílusa egyértelműen kevésbé volt olyan szerzetesi, mint Michaelé" - írta Brawn.

15_1"Lewis mindig is komfortosan mozgott más terepeken, mint a zene és a divat és ez ad neki energiát ahhoz, hogy még tovább fejlődjön, miközben mindig biztosítja, hogy a lehető legjobb fizikai formában legyen, ami nélkülözhetetlen a mai Formula-1-ben. A Mercedesnél Lewis megtalálta azt a környezetet, amely támogatja, stimulálja, ugyanakkor megadja neki azt a szabadságot, amire abszolút szüksége van" - magyarázta a szakember.

Brawn emellett gratulált Toto Wolffnak és a Mercedesnek is az újabb győzelemhez. "Nem csak egy csodálatos autót adtak Lewisnak évről évre, de hagyták, hogy a Formula-1 történetének egyik legjobb versenyzőjévé fejlődjön, az utóbbi tizenöt évben pedig egyértelműen a legjobb pilótává."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?