DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamiltonnak a Formula-1 adott életcélt

A brit háláját fejezte ki az F1 iránt, ami célt adott neki az életben. Hatszoros világbajnokként úgy érzi, egy befejezetlen mestermunka van a kezében, amit érdemes tovább csiszolni.

Saját mércéjével mérve Lewis Hamiltonnak nem volt egy jó hétvégéje Austinban. Persze felállhatott a dobogóra és megszerezte az idei világbajnoki címet, ám az időmérőn mindkét legfontosabb körébe belehibázott, így csak az ötödik rajthelyet szerezte meg, a futamon pedig kikapott legnagyobb ellenfelétől, a csapattársától. Ezeket figyelembe véve hiába lett övé az idei végső győzelem, az utolsó két futamon sem fog hátradőlni.

„A versenyzés jár a fejemben, ezért azon gondolkozom, hogy van még két futam, amelyen valahogy jobbnak kellene lennem, jobb időmérőt kellene teljesítenem. Még két alkalmam van pole-pozíciót szerezni, szóval hogyan is kerülhetnék az élre? Egy mestermunkán dolgozom, ami még nincs befejezve. Hosszú időbe telik kiemelkedővé válni valamiben, és úgy érzem, még tudok rajta tökéletesíteni.  Imádom ezt a sportot, és folyton azon morfondírozom, hogyan lehetnék még jobb. Annyira hálás vagyok, hogy a sport adott egy életet, egy célt” – magyarázta a brit, akiről így már sejthető, hogy egészen az utolsó futam leintéséig nem fog hátradőlni.

„Erre általában a szezon végén kerül sor, amikor véget ér a munka, az ember leteheti a terhet és felbonthat egy sört. A kutyáimmal leszek, lábaim felpolcolva - csak ekkor van egy másodpercem arra, hogy belegondoljak, mekkora év volt ez” – idézte őt a PlanetF1.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: