DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton sorra gyűjti az elismeréseket

Hatodik világbajnoki címéről ódákat zengenek a Lewis Hamiltont körülvevő személyek. Csapatfőnöke, egykori riválisa és édesapja is elmondta, mit érez az újabb siker kapcsán.

Ismét Lewis Hamilton lába előtt hever a fél világ. A brit ma sporttörténelmet írt azzal, hogy ismét vb-címet szerzett, amivel kapcsolatban főnöke és édesapja mellett még egy korábbi riválisa is őszinte elismerését fejezte ki.

 ham-usagp-2019-win1



„Ma mindannyian láttuk, mire képes” – dicsérte Hamiltont a Sky Sportsnak egykori csapattársa, Nico Rosberg. „A saját kezébe vette a stratégiát, és talán jobbat produkált, mint amit a csapat ajánlott neki. Majdnem nyert. Elképesztő próbálkozás volt. Bottas ellen kikapott, de teljes mértékben megérdemli a hatodikat.”

Természetesen Toto Wolff is megszólalt, aki az egész Mercedes-csapat munkája előtt fejet hajtott. „Nagyon büszke vagyok mindenkire, aki ebben közreműködött. Nagyon komoly mennyiségű munka rejlik a háttérben. Az egyik pilótánk nyer, a másik megszerzi a világbajnoki címet - ennél jobban nem is alakulhatnának a dolgok.”

Hamilton sikeréről édesapja nyilatkozott a leghosszabban, aki végigkísérte fia diadalmenetét. „Hihetetlen győzelem. Hat világbajnoki cím, ki gondolta volna?! Erről nem igazán beszéltünk, mindig a következő verseny volt középpontban. Biztos vagyok benne, hogy a legjobb tudása szerint kímélte a gumikat, de ez most nem volt elég. Örülök, hogy Valtteri a pole-ból nyert, mi pedig az ötödikből lettünk másodikak. Lewis egy csapatnyi barátot vonzott maga köré, és a családja jó része is itt van. A hatodik a világot jelenti számára. Olyan érzés, mint 2007-ben, amikor először volt esélyünk a címre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: