DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Bottas a futamgyőzelem ellenére feszült

Hiába nyújtott kiváló formát és nyerte meg a futamot, a Mercedes finn pilótája idegesen nyilatkozott az USA Nagydíj leintését követően. Egy célról beszélt, amit idén nem sikerült elérnie.

 Valtteri Bottas ezen a hétvégén olyan formát nyújtott, amivel hosszú távon Lewis Hamiltont is le lehet győzni. A finn megszerezte az austini hétvége pole-pozícióját, majd a futamon maga mögé utasította az eltérő gumistratégián lévő Lewis Hamiltont, és megnyerte a futamot. Az autóból kiszállva mégsem egy elégedett finn állt mikrofon elé.

EIef9c3XsAAgfXJ



„Jó érzés nyerni” – kezdte rezignáltan. „Tegnap óta egynek éreztem magam az autóval, erős volt a tempónk, így boldog vagyok. Nem tudtuk, hogy melyik stratégia lesz a jobb, de a tempóm lehetővé tett egy kétkiállásos stratégiát. Nagy gratuláció [Hamiltonnak]. A saját céljaimat nem sikerült teljesíteni, de vár a következő év” – nyilatkozta rezignáltan Martin Brundle-nek, ám azt nem árulta el, pontosan mit tűzött ki maga elé év elején.

A második helyet és a világbajnoki címet Hamilton húzta be, aki az őt elöntő érzelmekről és az élményeiről beszélt: „Apám azt mondta nekem, mikor hat vagy hét éves voltam, hogy soha ne adjam fel, ez pedig családi mottóvá vált. A tőlem telhető legkeményebben hajtottam, és reméltem, hogy győzhetek ma, de a gumikban nem volt benne" – mondta az immár hatszoros világbajnok

A harmadik helyen azt a Max Verstappent intették le, aki a futam nagy részében észrevétlenül autózott, ám a vége felé egyre közelebb került Hamiltonhoz. Az utolsó egy-két körben előzési helyzetbe is került, ám a kieső Kevin Magnussen miatt erre végül nem került sor. „Megtettük, amit tudtunk, de a többiek most gyorsabbak voltak. Elég jó verseny volt. A végén sárga zászlót lengettek, ha ez nincs, most második lennék. Jó érzés a dobogóra állni” – nyilatkozta a holland.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: