DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Milyen idő várható az USA Nagydíj hétvégéjén?

Száraz, azonban kissé hűvös időre kell számítania azoknak, akik kilátogatnak majd a hétvégi USA Nagydíj helyszínére, Austinba. Az eső és a melegfront is csak jövő héten érkezik meg a COTA fölé.

Bár hajnalban még fagypont alatt is lesz a hőmérséklet Texasban, a hétvége további részében nem kell ennyire zord időjárással számolnia a csapatoknak, hiszen napközben alulról súrolja majd a hőmérséklet a 20 °C-ot.

A magyar idő szerint délután öt órakor induló első szabadedzésen még valahol 12 és 14 fok között fog alakulni a csúcshőmérséklet, azonban a későbbi, második gyakorlásra már 17-18 °C-ot mutatnak majd a hőmérők.

Jó idő várható a hétvégére Austinban


A szombati napon szinte ugyanolyan időjárási körülmények lesznek, mint pénteken, a nappali csúcshőmérséklet 17-19 °C környékére lesz várható, csapadékkal pedig - ahogy az egész hétvégén – az időmérő alatt sem kell számolni.

A vasárnapi versenyen azonban már érezhető lesz, hogy hétfőn megérkezik a melegfront a Circuit of the Americas fölé, hiszen ekkor hajnalban is 8 °C környékén alakul majd a minimum, míg napközben akár 20 °C fölé is emelkedhet a levegő hőmérséklete.

Lewis Hamilton pedig megszerezheti hatodik világbajnoki címét az USA-ban, de hogy pontosan miként, azt itt tudjátok elolvasni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: