DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Bemutatták a 2021-es F1-es autót

Sajtótájékoztatón jelentették be az USA Nagydíj helyszínén a Formula-1 vezetői, hogy elfogadták az új szabályrendszert. A helyszínen egy koncepcióautót is lelepleztek.

Október 31. volt a 2021-es Formula-1-es szabályrendszer bejelentésének időpontja, miután a tíz csapat kérésére június 30-ról elhalasztották a határidőt. A Mercedes és a Red Bull még későbbi határidő mellett kardoskodott, ehhez azonban a csapatok egyöntetű támogatására lett volna szükség, a Ferrari és Williams pedig ellenezte a javaslatot.



Így az Austinban tartott sajtótájékoztatón – melyen a Formula.hu tudósítója is részt vett –, csütörtökön nyilvánosságra hozták, hogy véglegesítették az új szabályokat, melyekbe beleegyezett a tíz istálló, és az FIA Motorsport Világtanács jóváhagyását is megkapták. A Formula-1 vezérigazgatója, Chase Carey, valamint a sportügyekért felelő Ross Brawn személyesen vettek részt, az FIA elnöke, Jean Todt videóhívással jelentkezett be. Lelepleztek egy 2021-es koncepcióautót is, és renderelt képeket tettek közzé a két év múlva versenyző F1-esek külalakjáról.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: