DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vettel a kritikusokról: Rémálom az egész

A Ferrari F1-es pilótája nehezen elviselhetőnek tartja, hogy az emberek manapság egyik napról a másikra változtatnak a véleményükön. Csak azért tudja ezt kezelni, mert elég régóta van a sportban.

Saját hibái és Charles Leclerc felemelkedése miatt az idei szezonban is nagy figyelmet kap Sebastian Vettel teljesítménye és jövője. Idei hullámzó eredményei miatt kapott bőven hideget és meleget is, amivel kapcsolatban őszintén elárulta, hogy időnként nem viseli könnyen. Hiába az F1-ben eltöltött bő egy évtized, ő is emberből van és nehezen tudja elfogadni, hogy az emberek manapság mennyire könnyedén bírálnak másokat.

vetl-portre-20194



„Néha nehéz nem rájuk hallgatni. A világ nagyon felgyorsult, és szerintem az emberek túl hamar ítélkeznek. Ez az én véleményem. De ez nemcsak az F1-re igaz, elég megnézni más sportokat, vagy az azon kívüli világot, például a politikát. Egy rémálom az egész. Az emberek minden nap ítélkeznek és változtatják a véleményüket. Én ezt nem tartom hitelesnek. Ha valakinek vannak értékei vagy véleménye, azok hogyan változhatnak meg egy nap alatt?” – tette fel a költői kérdést az Autosportnak.

Hozzátette, időnként azért különösen nehéz ezeket megemészteni, mert nemcsak őt, hanem egy egész istállót érintenek a kritikák. „Sokan tagjai a csapatnak, és egyben rajongói a sportágnak. Szenvedélyesek vagyunk. Az emberek viszont azt követik, ami elhangzik és amit leírnak, és ez nem segít. Amikor valami negatív történik, az nehezebben megy ki az emberek fejéből. Vicces, mert pár napja azt mondták, hogy semmi sem jó, most pedig azt állítják, minden nagyszerű. Ez engem azért nem hat meg túlzottan, mert régóta itt vagyok, voltam már fent és lent is” – magyarázta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: