DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Brawn: Verstappennek tanulnia kell hibáiból

Az F1 sportért felelős vezetője, Ross Brawn úgy gondolja, Max Verstappennek ideje lenne már tanulnia a hibáiból, ha be szeretné írni magát a Formula-1 históriás könyvébe.

A Mexikói Nagydíjat követően Max Verstappen került a kritikusok kereszttüzébe, s kapott hideget-meleget újságíróktól, kollégáitól, sőt még honfitársaitól is. Lewis Hamilton is azt mondta a holland mexikóvárosi ámokfutása után, hogy Verstappen egyszerűen vonzza a bajt.

Az F1 sportért felelős igazgatója, Ross Brawn óva intette Verstappent, hogy tanuljon a hibáiból, ha az F1 nagyjai között szeretné később viszont látni a nevét: „Max elkövetett néhány hibát, amikért rendesen megfizetett. Kezdve a szombati sárga zászlós incidenssel, amit aztán az követett, hogy elújságolta, nem érdekelte a jelzés, pedig látta.”



„Aztán jött a vasárnapi verseny, amikor is leszállt elé a vörös köd a rajtnál, ütközött Hamiltonnal a kettes kanyarnál, aztán még rosszabbá vált a helyzete, miután egy elég vakmerő előzéssel próbálkozott Bottasszal szemben, és defektet kapott” – idézi Brawnt a Crash.

„Itt nagyjából vége is volt a versenyének. Talán egy kis vigaszdíjnak tekinthető, hogy visszaküzdötte magát a hatodik helyre az utolsó pozícióból, egy 66 körös kemény keverékű etappal. A holland megmutatta a korát, illetve annak hiányát. Még mindig csak 22 esztendős, így rengeteg tere van még a fejlődésre.”

„A legfontosabb, hogy mindenki tanuljon a hibáiból, amik előfordulnak, még akkor is, ha valaki már elmúlt 50, nyilván 22 évesen egy kicsit gyakrabban. Meg kell nyerni azokat a versenyeket, amiket meg kellene, aztán pedig azokat is, amiket nem, ahogyan azt Lewis is megmutatta – így válik valaki világbajnokká.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: