DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Verstappen a kritikák kereszttüzében Mexikó után

Mexikói meggondolatlan viselkedése és nyilatkozata után Max Verstappen az újságírók és kritikusok kereszttüzébe került, akik szerint éretlen és nemtörődöm hozzáállása veszélybe sodor másokat.

Max Verstappen hétvégéje is lehetett volna a mexikói, - zsinórban harmadszor – azonban miután megszerezte a pole-pozíciót az időmérőn a holland, egyértelműen azt nyilatkozta, hogy bár látta Bottast a falban és a sárga zászlókat a pálya szélén, ő nem vette el a gázt.

Nyilván nem emiatt kezdett vizsgálódni az FIA, viszont az egyértelmű, hogy a holland butaságot csinált, hiszen amúgy is övé lett volna a pole-pozíció, de a csapat felelőssége is megkérdőjelezhető, hiszen szólhattak volna Verstappennek, hogy vegye el, mert baleset volt és senki sem tudott már javítani.

A történtek után Max Verstappen kap hideget-meleget a világ minden részéről, ebből szemezgetünk most:



A Holland Nagydíj szervezője, Jan Lammers is úgy gondolja, ezzel Verstappen egy rendkívül megosztó személyiséggé válik: „Az, hogy mit mondott, egy dolog. Inkább az csaphatta ki a biztosítékot az FIA-nál, ahogyan mondta. Mintha csak arra gondolt volna, hogy még örült is neki, hogy megszegte az előírást. A hangvétele nem volt megfelelő.”

A német Kicker szerint Verstappen a régi, forrófejű önmagát idézte, és ahelyett, hogy zsinórban harmadik sikerét aratta volna Mexikóban, hatodik lett és a brutális versenyzői stílusa miatti viták ismét felhangosodtak. A franciaL’Equipe is egyetért ezzel: „Ha az emberek már elhitték, hogy Verstappen érettebb lett, Mexikóban megmutatta, hogy szó sincs erről.”

Természetesen Jacques Villeneuve-től is megkapta már a magáét a holland, de Vitalij Petrovnak sem nyerte el tetszését Verstappen viselkedése: „Újból és újból megmutatja, hogy még csak egy kisfiú, aki nem képes kezelni az érzelmeit.” Honfitársa, a korábbi F1-es Robert Doornbos is beállt az őt kritizálók sorába: „Spában, Japánban, most pedig Mexikóban is ütközött. Ezért van annyira lemaradva. Nem gond, hogyha valaki néha koccan, de az már elfogadhatatlan, ha ebből valaki rendszert csinál.”

Az olasz sajtótól is megkapta Verstappen, hogy viselkedése éretlen és veszélybe sodor másokat: „A bátorság és a vakmerőség vékony mezsgyéjén táncol Verstappen. Egyfelől ez rengeteg rajongót hozhat neki, azonban legalább ugyanennyinek ellenszenvessé is válik, akit csak egy arrogáns, éretlen pilótának néznek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: