DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Leclerc-é a pole-pozíció, de nem elégedett

Bár az edzés leintése után Max Verstappent ünnepelték az első rajtkocka birtokosaként, egy utolsó pillanatos szabálytalanság miatt elvesztette. Charles Leclerc-nél viszont elszúrták a beállításokat.

A Mexikói Nagydíj kvalifikációja után úgy tűnt, a Red Bull-Hondát vezető Max Verstappen pályafutása második pole-pozícióját szerezte meg, bár akkor is ott voltak a baljós előjelek, hogy a pályarekordot elhódító, utolsó gyorskörében nem vette el a gázt Valtteri Bottas balesetének közelében, emiatt esetleg büntetésre számíthat. Ez végül meg is történt, az elsőről a negyedik rajthelyre sorolták vissza a hollandot.

Így Charles Leclerc örökölte meg helyét, ezzel a monacói karrierje során hetedszer szerezte meg az első kockát. Ennek ellenére nem elégedett a Ferrari fiatal pilótája, a Q3 során ugyanis olyan változtatást végeztek az autóján, ami nem lett kifizetődő, az utolsó szektorban rengeteg időt veszít(ett) emiatt.

Leclerc a bírói döntésnek köszönhetően hetedszer a pole-pozícióban


„Kicsit túlmentünk a beállításokkal, olyan változtatást eszközöltünk a végén, ami miatt az utolsó szektorban túlkormányzottá vált az autó, bár összességében végül nem ez döntött. Semmiképpen nem szereztem volna meg önerőből a pole-pozíciót, Max túl gyors volt” – ismerte el Leclerc.

„Az első Q3-as gyorskörömmel nagyon elégedett voltam, csak egy tizeddel voltam lemaradva, nem hiszem, hogy bárhogyan is sokkal közelebb kerülhettem volna. Az utolsó menetem előtt túl nagy szárnyállást választottunk előre, ezért szenvedtem a kör végén a túlkormányzottságtól és sok időt vesztettem. A harmadik edzés után úgy gondoltuk, csatázhatok az első kockáért, de az időmérőn Verstappen túl gyorsnak bizonyult” – tette hozzá a monacói, aki Verstappen büntetése miatt így is az élről rajtolhat vasárnap.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: