DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Verstappen látta Bottast, de nem lassított

A holland F1-es pilóta úgy javított az utolsó körében, hogy Valtteri Bottas összetörte magát előtte - Verstappen nem vette el a gázt, pedig bevallottan tudta, hogy a finn balesetet szenvedett.

Ugyan a szenzációs első körével is elvitte volna a pole-pozíciót a Mexikói Nagydíj időmérő edzésén Max Verstappen, de a második próbálkozásnál még tovább javította az idejét, ezzel pedig azt kockáztatta, hogy elveszítheti az első helyét. A holland ugyanis a sor legvégén, utolsóként érkezett, addigra már egyértelmű volt Valtteri Bottas balesete az utolsó kanyarba, a Red Bull-os azonban nem vette el a gázt, így tudott javítani.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint pilótája azért nem lassított, mert nem volt sárga jelzés, Verstappen viszont az edzés utáni nyilatkozatában elismerte, hogy tudott Bottas balesetéről, de ennek ellenére úgy döntött, hogy nem fékez, hanem átnyomja azt a kanyart is, hogy javítson.

nemvesziel



Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke azt mondta, hogy az ő pilótái lassítottak - viszont ez így teljesen nem igaz, hiszen Charles Leclerc már egyébként is elrontotta a körét, bár Sebastian Vettel valóban elvette, elvehette a végét. Ami a dolog érdekessége, az az, hogy ha Verstappen szabályt szegett, akkor nemcsak a körét veszik el (ami nem számítana), hanem rajtbüntetéssel is sújthatják.

Egyelőre úgy tűnik azonban, hogy nem vizsgálják az esetet és Verstappen megtarthatja a pole-ját. Az alábbi képen viszont látszik egy sárga zászló...:

f13

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: