DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Verstappen: Esélyünk sincs a Ferrarik ellen

Noha Max Verstappen ketté tudta választani a Ferrarikat a második szabadedzésen, a holland mégsem optimista. Szerinte a szombati időmérőn esélye sem lesz Vettel és Leclerc ellen.

Az előző két Mexikói Nagydíjat egyaránt megnyerő Max Verstappen erős napot zárt pénteken, miután a második szabadedzésen a második helyet szerezte meg, mindössze egyetlen tizeddel elmaradva az élen záró Vetteltől és hárommal megelőzve Charles Leclerc-t.

Ennek ellenére nem bízik sok jóban a szombati kvalifikációt illetően: „Nem hinném, hogy fel tudjuk majd venni velük a harcot az időmérőn. Egyszerűen túl gyorsak” – mondta Verstappen. „A mögöttük lévőknek elég hasonló a tempója, de ők mérföldekkel előttünk járnak – egy körön.”



„Jelenleg ez a helyzet sajnos, és a kanyarokban nem tudjuk visszahozni az egyenesben megszerzett előnyüket. Ami viszont bennünket illet, inkább a versenyre kell, koncentráljunk, a gumikezelésre kell nagy hangsúlyt fektetnünk, és akkor talán lehet egy jó versenyünk” – nyilatkozta a holland, akinek csapattársa a falban végezte a második gyakorlást.

„Ez sajnos ennyi volt. Meg kell néznem felvételről is az esetet, mivel elég gyorsan történtek a dolgok. Nyilván nem ilyen napra vágytam. Egy figyelmetlenség okozta a vesztemet, túl sokat akartam használni a pályából. Nagyon hirtelen történnek az ilyenek, egy szempillantás volt az egész.”

„Szerintem az autónak nincs nagy baja, amíg mentem, addig pedig jónak is éreztem. Nagyjából ilyen érzés lehetett itt vezetni az elmúlt két évben is. Holnap újból el kell kapnom a ritmust, aztán oda kell tennem magam az időmérőn” – mondta Albon, aki azóta, hogy átvette Gasly helyét, több pontot szerzett Max Verstappennél is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: