DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Többet várt az ötödik helynél Albon

Verstappen a pole-pozícióban, csapattársa csak az ötödik helyen: a thaiföldi elismeri, a Red Bullban volt még tartalék időmérős eredményéhez képest, a szabadedzések alapján jobb szereplést várt Mexikóban.

Idén kezdődő Formula-1-es pályafutása legjobb kvalifikációs eredményét, az ötödik pozíciót érte el Alexander Albon Mexikóvárosban. Csapattársa, Max Verstappen pole-pozíciója – közel hat tizedmásodperccel gyorsabb körrel – azonban jelzi, hogy az újonc előrébb is végezhetett volna.

„Azt hiszem, az autó kicsivel gyorsabb volt, mint a mai ötödik hely, ezért csalódott vagyok” – idézi a crash.net Albont, aki a Q1-et még második pozícióban zárta. Negyedik idővel már az első szabadedzés jól indult számára, a második tréningen azonban balesete törte meg lendületét. „Bár jól kezdtem, az FP2-n történtek és az esős FP3 miatt elmondható, hogy ha többet mehettem volna tisztán, akkor többet javulhattam volna.”



„Ettől függetlenül a futamot illetően harcban vagyunk, meglátjuk majd holnap” – mondta Albon, aki a többiekhez hasonlóan második Q3-as etapján nem tudott javítani. Bottas balesete és a sárga zászló is közrejátszott, mindenesetre az élcsoportból egyedül Verstappen gyorsult a végén. „Az ilyen gyakran megtörténik, nem csupán itt, hanem általában. Azt mindig tudjuk, hol kellene másodjára javítanunk, de előfordul, hogy a gumik túlhevülnek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: