DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen hamar dönthet 2021-ről

Honfitársa szerint nagyon hamar eldöntheti a holland F1-es pilóta 2020-ban, hogy az új érában is marad-e a Red Bullnál, vagy másik csapatot keres magának. Ez akár a McLaren is lehet.

Robert Doornbos holland pilóta szerint Max Verstappen már a következő szezon elején, egy-két futam alatt meghozza a döntését, hogy hosszabbít-e a Red Bull-lal 2021-re is. A jelenlegi mezőny egyik legjobb versenyzőjének kontraktusa 2020 végén lejár az energiaitalosokkal, 2021-re pedig akár nagyobb átrendeződés is jöhet, tekintve Lewis Hamilton és Sebastian Vettel szintén lejáró szerződését.

"2020-ban még semmi sem fog történni, Max nem mehet sehova, azt követően viszont nehéz lesz a döntés, egyszerűen azért, mert nem lehet a jövőbe látni" - mondta a Ziggo Sportnak Doornbos. "Max igazából választhat két másik csapatot, vagy akár hármat is, ha idevesszük a McLarent is, mert nagyon jó munkát végeztek és a Mercedes-motorral veszélyesek lesznek."

what_1



"Max egy jó autót akar látni jövőre, ha meg akarják győzni a maradásról. Fontos, hogy annyit fejlődjenek télen, amennyit csak lehetséges. Max egy-két hétvége alapján már meg tudja majd mondani, hogy milyen autója van, ebből kiindulva pedig elég hamar meghozhatja a döntését" - tette hozzá Doornbos.

Maga Verstappen egyébként nemrég még úgy fogalmazott, hogy a Red Bull-Hondával akar világbajnok lenni és szerinte tudják, hogy min kell javítaniuk. "Már vannak ötleteink a jövő évvel kapcsolatban, hogy mitől lennénk erősebbek. Szerintem tudjuk, hogy mi ment félre idén és intézkedtünk is 2020-szal kapcsolatban" - mondta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: