DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Alonso: Mindenki ugyanazt kérdezgeti

A kétszeres F1-es világbajnok szerint nem biztos, hogy ugyanezt a tiszteletet magkapná akkor is, ha máshogy alakul a pályafutása és esetleg több címet nyer - most sokkal szabadabb, mint eddig volt.

Fernando Alonso kezd belefáradni azokba a kérdésekbe, hogy vajon láthatjuk-e még Formula-1-es autóban, fog-e még versenyezni a száguldó cirkuszban - persze ezt azért magának is köszönheti, hiszen a visszavulása bejelentésekor nyitva hagyta az ajtót és azt mondta, hogy bármi elképzelhető, később akár vissza is térhet.

"Hogy visszatérek-e? Meglátjuk" - mondta a spanyol La Sexta kérdésére egy hosszútávú gokartverseny során. "Mindenki azt kérdezi, hogy mikor térek vissza, de ez nem szerepel a közeljövőre vonatkozó terveimben. Középtávon, talán, egy idő után elgondolkodok rajta. Ha a Ferrari hívna? Nem tudom" - tette hozzá egy esetleges maranellói megkeresést firtató kérdésre.

alonso 2019



"A visszatérés nem lehetetlen, de a korommal egyre nehezebbé válik" - mondta egy másik spanyol lapnak, de arra is kitért, hogy miért élvezi jobban a jelenlegi helyzetét. "A Dakarra készülök és ilyen szabadság nem létezik a Formula-1-ben. Nem találom a megfelelő szót, de mondjuk azt, hogy a Formula-1-ben bábuk vagyunk. Egyfolytában megmondják, hogy mit csináljunk, mit együnk, hogyan tréningezzünk, mikor menjünk aludni."

"Most viszont, a Dakarra készülve teljesebb pilóta vagyok és pontosan azért választottam azt, hogy ilyen dolgokat csinálok. Fejlődni akarok versenyzőként. Több szerencsével három-négy világbajnoki címet is nyerhettem volna a Formula-1-ben, de nem gondolom, hogy ugyanezt a tiszteletet megkaptam volna, ha nem tettem volna meg a többi dolgot, amit megtettem."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: