DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen: Ricciardo volt az ideális csapattárs

Max Verstappen saját elmondása szerint azokat a csapattársakat szereti, akik mellett mindent ki kell adni magából, hogy legyőzze őt. Daniel Ricciardo ilyen volt.

Jó ideje már, hogy kimondva-kimondatlanul Max Verstappen a vezérbika a Red Bullon belül. Ez egyébként érthető is, hiszen újabban nála tapasztalatlanabb csapattársakat kap, bár a holland jobban szereti, ha a másik autóban is egy erős versenyző ül.

„Olyat akarok, akivel harcolni lehet, és folyamatosan tol ő is az újabb magasságok felé” - válaszolt Verstappen a Motorsport.com kérdésére egy amszterdami szponzorrendezvényen. „Úgy gondolom, ez az ideális szituáció megvolt Daniellel. Amikor én jöttem, sokkal inkább voltam újonc, ő pedig már itt volt néhány éve. Aztán az ember elkezd tanulni és építkezni, viszont egy idő után ez nehézzé vált számára, hiszen folyamatosan nagyon közel voltunk egymáshoz.”

00119022_035



A holland szerint az autófejlesztésnek is jót tesz, ha van házon belül is csata. „A csapat számára is fontos ez. Ideális esetben mindkét versenyző ugyanabba az irányba fejleszti az autót, ugyanazokat a dolgokat szeretné, ha megvalósítanák rajta. Így pedig jobban lehet autót is fejleszteni. Aztán nyilván lehet különböző programokon futni péntekenként, ha megvan az a felállás, hogy mindkét versenyzőben bízni lehet, hogy a helyes információkkal fogja segíteni a csapatot.”

Na de ha már csapattársak - mi a helyzet Alex Albonnal? „Javul folyamatosan. Nyilván, neki ez még csak az első éve, így pedig nem is lehet várni tőle, hogy mindig mindene jól alakuljon, de egyelőre nem rossz (amit mutat).”

Verstappennek egyelőre 2020-ig van szerződése a Red Bullal, azt viszont nem tudja, hogy mi lesz utána. De úgy érzi, nem ő jár egyedül ilyen cipőben. „Jövőre még ott van a szerződésem, utána pedig jönnek az új szabályok, amelyeket még nem is írtak alá. Azt gondolom, mindenki úgy van most ezzel, hogy azt kérdezgeti magától: most mihez kezdek? Szóval nem vagyok ezzel egyedül. Nyilván mindenki a legjobb autót akarja vezetni, hogy nyerhessen, de én hiszek a Red Bullban, és abban, hogy megint ott lehet majd az élen. De csak most kezdtük az együttműködést a Hondával, szóval ehhez idő kell. ”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: