DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Raikkönen: 40 lettem? És akkor mi van?

A jelenlegi F1-es mezőny rangidőse, Kimi Raikkönen a mai napon tölti be 40. életévét. Nem is adhatott volna kimisebb választ, mikor azt kérdezték, mit mondana 21 éves önmagának.

2007 Formula-1-es világbajnoka, a jelenlegi mezőny rangidőse, Kimi Raikkönen ma ünnepli negyvenedik születésnapját. Világbajnoki címén túl magáénak tudhat – temérdek aranyköpése mellett - 21 futamgyőzelmet, amivel az örökranglista 15. helyén áll, 46 versenyben futott leggyorsabb kört, 103 dobogós helyezést és 308 F1-es rajtot, viszont ha kitölti jövő év végéig szóló szerződését, ebben a tekintetben ő lesz a rekorder 322 részvétellel.

A Sky Sports készített interjút a Jégemberrel, mit is jelent számára a nagy 4-0: „Nem nagy ügy. Az emberek nagyobb felhajtást csapnak e körül, mint amennyit valójában jelent. Nem érzem magam olyan öregnek, bár nyilván öregebbnek érzem már magam, mint annak idején, de már jó 15 éve ez a helyzet, szóval ezen nem sokat változtat a dolog.”

„Fejben még mindig fiatal vagyok, szerintem csak ez számít igazán” – mondta Raikkönen, akitől megkérdezték, mit mondana a 21 éves, F1-ben éppen debütáló önmagának. A válasza nem is lehetett volna hűségesebb saját stílusához: "Semmit. Nem beszélnék vele. Semmin sem változtatnék, ami velem történt, nem bántam meg egyetlen dolgot sem az életemben, így nincs okom változtatni bármin is.”



„Az utunk során tanulunk dolgokat. Vannak olyanok, melyeket csinálhattunk volna jobban is, de nincsenek rossz érzéseim semmivel kapcsolatban sem, egyébként nem lennék itt ma és nem csinálnám azt, amit szeretnék. Mondjuk nem kezdeném elölről, ennyi biztos. Örülök, hogy most már közelebb állok a karrierem végéhez, mint a kezdetéhez. Persze mikor kezdtem még fiatal voltam, de nem annyira, mint a mai srácok.”

„Az élet azóta megváltozott, de szerintem minden sportban ez a helyzet. Egyre fiatalabban és fiatalabban kezdenek, szóval igen. Örülök, hogy nem kell elölről végig csinálnom ezt az egészet.” Raikkönen nemrégiben csatlakozott az Instagramon a közösségi médiához, erről is megkérdezték a sajtóval nyíltan nem túl barátságos Jégembert: „Végül én is így döntöttem. Abból az aspektusból nagyon jó dolog ez, hogy mindenféle spekulációk látnak napvilágot rólunk, de így legalább van egy csatorna, ahol meg tudjuk mutatni, mi újság velünk valójában.”

Kimi Raikkönen tehát betöltötte a mai napon a nagy 4-0-t, és ha minden jól megy, a következő szezon végén még a 41. születésnapját is a Formula-1-es mezőny tagjaként ünnepelheti meg. Isten éltesse az F1 ikonikus figuráját, Kimi Raikkönent!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: