DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

A Mercedes nem szól bele a bajnoki hajrába

Toto Wolff kijelentette, Hamilton és Bottas között nyílt sisakos küzdelmet szeretne látni az egyéni vb-címért, ezért a csapat semmilyen módszerrel nem fogja befolyásolni kettejük versenyét.

Két csapattárs, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas maradt talpon a Formula 2019-es világbajnoki címéért folytatott harcában. Hamilton négy futammal a vége előtt 338 ponttal áll az élen, Bottas lemaradása nem kevesebb mint 64 egység. A következő állomás Mexikó, ahol a brithez abban az esetben kerülne az idei cím, ha megnyerné a futamot, miközben finn riválisa csak az ötödik helyen végez (figyelmen kívül hagyva a leggyorsabb körért járó pontokat). Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke kijelentette, semmilyen módszerrel nem fognak beleszólni kettejük küzdelmébe.

bot-ham-action-20191



„Hűségesnek kell maradnunk a korábban meghatározott értékeinkhez, ezért a lehető legsportszerűbben kell játszanunk. Láthatják, ez időnként mennyire nehéz. Szeretnénk őket versenyezni látni. Valtteritől elég távol van a cím – négy futammal a vége előtt két és fél győzelemnyire -, ezért egyenlő esélyeket biztosítunk nekik, döntsék el maguk között” – nyilatkozta Wolff a BBC-nek.

Valtteri Bottas esélyei tehát nem túl rózsásak, ezt ő maga is tudja, és vállalta is érte a felelősséget. Eközben Lewis Hamilton arról beszélt, a következő fordulón még biztosan nem fog ünnepelni. Ezekről részletesebben itt írtunk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: