DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Megállapodás: 2021-től jöhet a Miami Nagydíj

A hírek szerint egymás kezébe csaptak a felek, az NFL-csapat stadionja mellett építik fel a Formula-1-es pályát, az első nagydíjra 2021 májusában kerülhet majd sor.

2021 májusában Formula-1-es futamnak adhat otthont Miami, miután a sport kedden bejelentette, hogy megállapodást kötött a Hard Rock Stadionnal - írja a Reuters. A Liberty Media ezzel régi álmát valósítja meg, hiszen már a hatalomátvétel óta dolgozott azon, hogy legyen még egy nagydíj az Egyesült Államokban.

Az eredeti pályatervek helyett végül a Miami Dolphins NFL-csapat stadionjával jutottak egyezségre, amelynek tulajdonosa, Stephen Ross a hírek szerint negyven millió dollárral támogatja a projektet - legalábbis a Miami Herald forrásai szerint. Az üzletről a Dolphins vezérigazgatója, Tom Garfinkel, valamint a Formula-1 felelős vezetője, Sean Bratches tett közös bejelentést.

A látványtervek alapján a pálya gyakorlatilag a stadion parkolójában foglal majd helyet, a májusi időpont pedig azért érdekes, mert erre az időszakra már három másik helyszín (Monaco, Barcelona és Zandvoort) is "be van tárazva".

mia2



Látványtervek a pályáról:

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: