DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Irvine: Verstappen hülye hibákat vét

A Ferrari egykori F1-es pilótája szerint hiába Max Verstappen többévnyi tapasztalata a száguldó cirkuszban, mai napig túl sokszor hibázik. Charles Leclerc-t sokkal jobb pilótának tartja.

Bár Charles Leclerc még csak a második szezonját tölti a Formula-1-ben, hamar kiérdemelte helyét a mezőny legjobbjai között. Első ferraris évében hét első soros rajthelynél és két futamgyőzelemnél tart, ami Eddie Irvine szerint tökéletesen mutatja, mekkora tehetségről is van szó. A vörösök egykori pilótája úgy látja, a monacói pilóta a másik ígéretes fiataltól, Max Verstappentől is klasszisokkal erősebb.

 lec-ver-portre-20191



„Semmi kétség, Leclerc sokkal jobb” – nyilatkozta még a Japán Nagydíj előtt. „Elnézést a Ferraritól, de nem a legjobb autót vezeti, mégis szerzett négy pole-pozíciót. Verstappen hiába van régebb óta az F1-ben, sok hülye hibát vét. Sokkal többet mint Leclerc. Charles olyan személynek tűnik, aki nem hibázik. Nem a leggyorsabb autóban ül, mégis kettővel több futamgyőzelme lehetne. Ez sokat elárul.”

„Aztán ott van Monza. Amit ott Hamilton ellen csinált, az őrület volt. Talán nem volt teljesen szabályos, de csodás volt nézni. Nagyon okos és nagyon jó. Sokkal jobb Verstappentől, ez számomra nem is kérdés” – idézte Irvine-t a Planetf1.com.

Leclerc jelenleg 221 ponttal a harmadik a világbajnoki tabellán, és kilenccel vezet Verstappen és Sebastian Vettel előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: