DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton Lauda miatt nem tud örülni

Suzukában bebiztosította magának zsinórban a hatodik egyéni és konstruktőri bajnoki címet is a Mercedes, de a csapat öröme ezúttal kicsit más tónusú volt, mint az elmúlt öt évben.

A Mercedes hatodik éve tartó erőfölényét fokozza, hogy egyik alkalommal sem kellett a szezonzáróig várniuk a konstruktőri bajnoki cím bezsebelésével. Ez idén is már négy futammal a vége előtt bekövetkezett, a Japán Nagydíj hétvégéjén Lewis Hamilton és Valtteri Bottas közreműködésével már a legközelebbi üldöző, a Ferrari is elveszítette matematikai esélyét a befogásukra.

EG1vLnAXUAA2mUa



 

A csapat persze nem mulasztotta el az alkalmat az ünneplésre, de egyúttal a megemlékezésről is szólt nekik a vasárnap este, hiszen a májusban elhunyt csapatelnök, Niki Lauda előtt tisztelegtek, aki nagy szerepet játszott a sikergárda felépítésében, így Hamilton Mercedeshez csábításában is.

„Ez most határozottan másmilyen érzés egy kicsit” – nyilatkozta a brit a bajnoki diadalról. „Nem mondanám, hogy ugyanolyan boldog vagyok, mint a korábbi években, hiszen idén elveszítettük Nikit, nélküle pedig már nem ugyanaz. Sokkal tartozunk neki, és ez a győzelem érte született – az egész csapat neki ajánlja. Nagyon, nagyon büszke vagyok rá, hogy a része lehettem ennek az utazásnak, még ha ez egy nagyon kemény év is volt számunkra. Minden alkalommal, amikor belépek a garázsba, látom Niki fülhallgatóját és sapkáját. Mielőtt ma beszálltam az autóba, megálltam előtte egy kicsit.”

Bottas a konstruktőri cím mellett a futamgyőzelemnek is örülhetett Japánban, és bár az egyéni titulusra is van még esélye, ehhez nagy fordításra lenne már szüksége.

„Néha azt érzem, hogy az élet nagyon gyorsan telik, ezért fontos, hogy kiélvezzük az ilyen pillanatokat. Olykor kicsit távolabb kell lépnünk, hogy felfogjuk egyáltalán, de egy idő után biztosan elképedünk majd azon, hogy már zsinórban a hatodik bajnoki címet szereztük – és remélhetőleg még többet is fogunk” – bizakodott a finn, aki ebből a hatból az utóbbi háromban vett részt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: