DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hamilton szerint Bottas ezt megérdemelte

A Mercedes brit F1-es világbajnoka szerint most már nem számít, hogy képes lett volna-e nyerni másik stratégiával, ez van, örül az egész csapat és Bottas sikerének.

Érthetően csalódott volt a Japán Nagydíj végén Lewis Hamilton, hiszen a Mercedes stratégiai döntése miatt veszítette el a második helyet Sebastian Vettellel szemben - igaz, összességében így is értékes pontokat szerzett és közelebb került az egyéni világbajnoki címhez, a konstruktőri elsőséget pedig a csapat így is bebiztosította.

"Ez nem igazán számít, ez mind csak feltételezés" - mondta a futam utáni sajtótájékoztatón a brit pilóta, amikor arról kérdezték, hogy ha kint hagyják a végén, akkor lett volna-e esélye a győzelemre, vagy a második helyre. "Valtteri megérdemelte ezt a győzelmet, mi pedig megyünk tovább Mexikóba, ami rémálom lesz számunkra" - reagált meglehetősen szűkszavúan a címvédő.

ham_2



A csapat bajnoki címével kapcsolatban azért egy kicsit már bőbeszédűbbnek bizonyult. "Nagyon sokat dolgoztunk az elmúlt évben és az utóbbi hét év során is. A csapat hihetetlen munkát végzett és nagyon büszke vagyok arra, hogy ennek én is a részese lehetek, hogy én is hozzátehetek. Remélem, hogy mindenkinek jut egy kis pezsgő ma" - tette hozzá.

Hamilton így 64 ponttal vezet Japán után és Mexikóban az egyéni címét is bebiztosíthatja, míg a Mercedes összességében már hatszáz megszerzett ponton felül van ebben a szezonban. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: