DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Horner: Yamamoto most nem felel meg

A Red Bull csapatfőnöke szerint a szabadedzésre beugrott japán GT- és formulaautós pilóta bizonyította képességeit, ám ülés jelenleg nem lenne számára a Toro Rossónál.

Christian Horner elismerő szavakkal illette Naoki Yamamoto Suzukában mutatott teljesítményét, miután a 31 éves pilóta a Toro Rossóval teljesítette a Japán Nagydíj első szabadedzését. A Super GT és a Super Formula tavalyi bajnoka a Honda révén ülhetett be a Red Bull fiókcsapatába, ahol hamar rákapott az F1 ritmusára. Legjobb ideje alig egy tizedmásodpercre volt Danyiil Kvjat legerősebb körétől, bár a japán eggyel puhább keveréken érte ezt el. Horner szerint ígéretes tehetségről van szó, de helye most nem lenne a csapatnál.

 yamamoto-japan-20191



„Pontosan nem ismerem a terveiket, de ilyenkor az a megszokott, hogy a két autó egy általános beállítással megy. Egészen jó munkát végzett ahhoz képest, hogy ez volt az első gyakorlása az F1-ben. Ezt a pályát hihetetlenül jól ismeri, a GT-k között, Jensonnal [Button] versenyezve nagy karriert futott be. Érdemes volt lehetőséget adni neki, de jelenleg nem felel meg a kritériumoknak” – idézte a csapatfőnököt a Racefans.

Az autóját kölcsönadó Pierre Gasly is jó véleménnyel van a pilótáról, aki a japánoktól megszokott udvariassággal fogadta a csapat gesztusát.

„Még elnézést is kért, hogy beült az autómba” – nyilatkozta Gasly. „Nem nagy ügy, már év elején ezt terveztük. Rendes srác, nagyon gyors és tehetséges. Szerintem a Földön mindenki másnál jobban ismeri Suzukát. Egy ilyen autót álomszerű vezetni, szóval mondtam neki, hogy egyszerűen élvezze ki. Adtam neki néhány tippet, mert biztos, hogy a Super Formula abroncsaihoz képest más az autó viselkedése.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: