DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Hamilton lelépett Tokióba, a többiek Suzukában tájfunoznak

Nagy valószínűség szerint senki nem örül annyira a tájfun miatt elrendelt szombati kényszer-szünnapnak, mint az ötszörös világbajnok. Míg mások Suzuka környékén maradnak, Hamilton gondolt egyet és lelépett Tokióba – helikopterrel!

„Szerencsések vagyunk, hiszen lesz egy szabadnapunk. Pihenhetünk, tréningezhetünk nyugodtan, ráadásul én úgy döntöttem, hogy nem maradok itt. Visszamegyek Tokióba, mert imádom a várost. Remek éttermek vannak, fantasztikus ételekkel. Ha szólnak, hogy minden rendben, akkor holnap este visszajövök. Minden szombatot el tudnék így képzelni a versenyhétvégéken” – nyilatkozta Hamilton Suzukában, ahol a Formula.hu a Casio Edifice jóvoltából van jelen.

 71902435_2433252676962648_7492851398862700544_n



A Mercedes listavezetője helikopterrel távozott késő délután, a visszatérésével kapcsolatban pedig tett egy mókás kijelentést: mint mondta, a híres japán gyorsvonattal, shinkansennel tervezi azt, és reméli, hogy a vasúti közlekedésben szombat este már nem lesznek fennakadások, mert abban az esetben előfordulhat, hogy lekési a vasárnapi tennivalókat.

Nem mindenki lép le Suzuka környékéről: a Formula.hu helyszíni tájékozódása során kiderült, hogy a versenyzők többsége marad, és a hotelekben töltik a váratlanul kapott szabadnapot. A sláger nagy valószínűség szerint a videójáték lesz.

 72485400_399292350995896_7114838386405277696_n

„Perez és Verstappen hozták magukkal a Playstationjüket, szóval előfordulhat, hogy csatlakozom hozzájuk. Ha nem, akkor is van lehetőség, ott a Netflix, vagy akár a bowling és a karaoke is” – mondta George Russell, a Williams brit újonca. Az ötletre Pierre Gasly is ráharapott: „Hoztam én is a Playstationt, néhány FIFA-játékkal, szóval nyomhatjuk. Max és Carlos Sainz biztosan csatlakoznak, de szerintem mások is jönnek majd. Ha nem, akkor medencézünk, pihenünk” – fogalmazott a Toro Rosso versenyzője.

Danyiil Kvjat videójátékozásról hallani sem akart, viszont megnevettette a hallgatóságot: „Hogyne tudnám, hogy mit csinálok holnap! Golfozni fogok. Akkora szélben akár hazáig is el lehet ütni a labdát” – felelte az orosz pilóta, aki hozzátette, valószínűleg szunázással és filmnézéssel üti majd agyon az időt. Robert Kubica, a Williams lengyel fenegyereke nem a képernyő előtt akarja tölteni az idejét: „Annál azért biztosan lesz jobb dolgom. Fogalmam sincs, hogy mit tudunk majd csinálni az időjárás miatt. Élvezzük majd, hogy itt vagyunk Japánban.”

 72099300_442731929681108_369830889305145344_n

A helyszínen egyébként pillanatokkal a második szabadedzés után olyanná vált a hangulat, mintha máshol vasárnap, a verseny után. Mivel a pályát bezárják, mind a csapatok, mind pedig a Formula One Management igyekezett minden óvintézkedést megtenni, és elpakolni, biztonságba helyezni, amit csak lehet. Az előrejelzések szerint akár méteres víz is hömpölyöghet szombaton, ezért a helyi szervezők homokzsákokat osztottak ki a csapatoknak.

A pakolászás szürreális hangulatot eredményezett, a többség mosolyogva, jókedvűen tette a dolgát, de abban mindenki egyetért: jó lesz vigyázni, ha a tájfun valóban eléri a térséget. „Vigyázzatok magatokra, legyetek biztonságos helyen!” – csapattól és tevékenységtől függetlenül ilyen és ehhez hasonló mondatok hangzottak el szerte a paddockban.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: