DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Varázsüzemanyagot hoz a Red Bull Japánba

Christian Hornerék elégedettek lehetnek, a partnercég szerint óriási lépést tettek előre, amely jelentős teljesítménynövekedést fog eredményezni a Honda-motoroknál - már ezen a hétvégén.

Christian Horner és a Red Bull már többször megjegyezte, hogy milyen illata van a Ferrari üzemanyagának, az energiaitalosok szerint ez lehet a maranellóiak egyik titka - a bombaerős motorjuk egyik lényege éppen a speciális üzemanyag. A Ferrari mellett a Mercedesnek és természetesen a Red Bullnak is megvan a maga üzemanyag-partnere, bár ez utóbbinál természetesen árnyaltabb a kép, hiszen nem saját motort használnak.

exxon



Nos, az ExxonMobil a hétvégi Japán Nagydíjra egy olyan újítással áll elő, amitől nagyon sokat remél az istálló (is). "Az FIA szabályozása eléggé kötött, olyan kémiai anyagoknak kell lenni, amik használatban vannak és elérhetők voltak korábbi üzemanyagokban, szóval nem teljesen új a technológia. De ez most valami olyasmi, amit nem használtunk még F1-es üzemanyagban és nem tudjuk, hogy bárki más használta volna. Van két-három olyan kulcsfontosságú elem, amik azt a teljesítménynövekedést adják nekünk, amit keresünk" - idézi az Autosport David Tsurusakit, az Exxon illetékes vezetőjét.

Azt ugyan nem részletezik, hogy pontosan milyen jellegű és milyen mértékű teljesítménynövekedésről van szó, de Tsurusaki szerint ez az egyik legnagyobb előrelépés, amit a cég megtett azóta, amióta a Red Bull-lal dolgozik - igaz, ez csak 2017-et jelent. Hozzátette, hogy nagyon régóta gondolkoztak és dolgoztak ezen a fejlesztésen, de nem mondhatja meg, hogy mennyit is fog ez hozni a konyhára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: