Steward
Strommer Benjamin
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. május 27. szerda
F1

Steinert nem izgatja az esetleges büntetés

Nem izgul túlságosan az FIA által ellene indított eljárás miatt Günther Steiner, a Haas szókimondó csapatfőnöke. A formula.hu-nak csütörtökön, a Japán Nagydíj helyszínén egy legyintéssel és egy szokásos Steiner-vigyorral nyugtázta a kilátásba helyezett eljárás esetleges következményeit.

Mint ismeretes, Steiner Szocsiban szólta le az FIA sportfelügyelőit annak okán, hogy öt másodperces időbüntetést szabtak ki Kevin Magnussenre, aki így a 8. helyett végül a 9. pozícióba lett rangsorolva. A szövetség eljárást helyezett kilátásba, amelynek a spekulációk szerint három lehetséges kimenetele is lehet. Az egyik teória szerint eltilthatják néhány versenyhétvégére a paddocktól, egy másik szerint pénzbüntetést, egy harmadik szerint pontlevonást szabhatnak ki magára az istállóra.  

steiner-portre-2019-hunAz F1-es versenyhétvégék egyik sajátossága, hogy a csütörtöki sajtónapokat rendre Steiner nyitja, az újságírók és tévések szinte kivétel nélkül minden helyszínen neki tehetik fel először a kérdéseiket déltájban. Suzukában – gyaníthatóan a történtek miatt – ez elmaradt, ám a helyszínről a Casio Edifice jóvoltából tudósító formula.hu elkapta a szakvezetőt, akinek feltettünk egy kérdést, mégpedig egy mókásabbnak tűnő lehetséges büntetési tétellel kapcsolatban…

„Günther, mi lenne, ha tíz másodperces stop&go büntetést szabnának ki rád, mint csapatfőnökre?” – hangzott a felvetés, amelyre Steiner – akiben móka és kacagás esetén soha nem lehet csalódni – hahotázásban tört ki. „Nanana, azt már nem, én sokkal gyorsabban megoldom a bokszkiállásaimat” – felelte széles mosollyal az arcán a szakvezető.

Nem tudni, hogy az FIA addig tesz-e bármilyen bejelentést az üggyel kapcsolatban, mindenesetre az biztos, hogy a szokásos pénteki sajtótájékoztatóra a Haas vezérét is behívták. A nemzetközi sajtó arra számít, hogy az esemény nem lesz mentes a Steiner védjegyének számító humoros, ámde odamondogatós elszólásoktól.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?