DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Steinert nem izgatja az esetleges büntetés

Nem izgul túlságosan az FIA által ellene indított eljárás miatt Günther Steiner, a Haas szókimondó csapatfőnöke. A formula.hu-nak csütörtökön, a Japán Nagydíj helyszínén egy legyintéssel és egy szokásos Steiner-vigyorral nyugtázta a kilátásba helyezett eljárás esetleges következményeit.

Mint ismeretes, Steiner Szocsiban szólta le az FIA sportfelügyelőit annak okán, hogy öt másodperces időbüntetést szabtak ki Kevin Magnussenre, aki így a 8. helyett végül a 9. pozícióba lett rangsorolva. A szövetség eljárást helyezett kilátásba, amelynek a spekulációk szerint három lehetséges kimenetele is lehet. Az egyik teória szerint eltilthatják néhány versenyhétvégére a paddocktól, egy másik szerint pénzbüntetést, egy harmadik szerint pontlevonást szabhatnak ki magára az istállóra.  

steiner-portre-2019-hun



Az F1-es versenyhétvégék egyik sajátossága, hogy a csütörtöki sajtónapokat rendre Steiner nyitja, az újságírók és tévések szinte kivétel nélkül minden helyszínen neki tehetik fel először a kérdéseiket déltájban. Suzukában – gyaníthatóan a történtek miatt – ez elmaradt, ám a helyszínről a Casio Edifice jóvoltából tudósító formula.hu elkapta a szakvezetőt, akinek feltettünk egy kérdést, mégpedig egy mókásabbnak tűnő lehetséges büntetési tétellel kapcsolatban…

„Günther, mi lenne, ha tíz másodperces stop&go büntetést szabnának ki rád, mint csapatfőnökre?” – hangzott a felvetés, amelyre Steiner – akiben móka és kacagás esetén soha nem lehet csalódni – hahotázásban tört ki. „Nanana, azt már nem, én sokkal gyorsabban megoldom a bokszkiállásaimat” – felelte széles mosollyal az arcán a szakvezető.

Nem tudni, hogy az FIA addig tesz-e bármilyen bejelentést az üggyel kapcsolatban, mindenesetre az biztos, hogy a szokásos pénteki sajtótájékoztatóra a Haas vezérét is behívták. A nemzetközi sajtó arra számít, hogy az esemény nem lesz mentes a Steiner védjegyének számító humoros, ámde odamondogatós elszólásoktól.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: