DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Nem pánikol a gyengélkedő Raikkönen

A Magyar Nagydíj óta nem szerzett pontot az Alfa Romeo veterán pilótája. Bár a visszaesés pontos oka ismeretlen, a finn szerint nincs szó súlyos problémáról, ezért bármikor visszatérhetnek a korábbi erős formához.

Amilyen meggyőzően, rendszeres pontszerzőként kezdte szezonját Kimi Raikkönen, olyan pocsékul alakultak versenyei a nyári szünet óta. Sorozatban négyszer nem szerzett pontot – ez utoljára 2002-ben történt meg vele –, a bajnokságban pedig a 14. pozícióba csúszott vissza. Úgy tűnik, az Alfa Romeo tempója is visszaesett a legújabb fejlesztési csomag ellenére. A veterán finn pilóta azonban nem pánikol, úgy érzi, csupán apró problémák hátráltatják a csapatot, melyek beazonosításával ismét év eleji helyükön találhatják magukat.



„Mint tudjuk, néhány versennyel ezelőtt kaptunk egy új csomagot. Próbáljuk megérteni, hogy ez-e a problémák oka, vagy valami más, mint a pályák vonalvezetése vagy sok dolog kombinációja. Reméljük, hogy ezen a hétvégén többet tudunk meg és előre mozdulunk. Ahogy már mondtam, nincs szükség óriási dolgokra, csupán apróságokra, melyek segítségével feljebb lehet kerülni a középmezőnyben” – idézi a motorsportweek.com Raikkönent.

„Bízom abban, hogy megoldást találunk ezen a hétvégén, kissé okosabbak leszünk, mivel az utolsó verseny óta nagy munka zajlott a gyárban. De amíg nem gurulnak pályára az autók, addig lehetetlen megmondani, hogy megtaláltuk-e a gondot vagy sem” – emelte ki a rutinos versenyző, hogy Suzukában sem vehető készpénznek a javulás.

„De ahogy már mondtam, nem hiszem, hogy nagy dologról, ég és föld közti különbségről lenne szó. A mezőny viszont olyan szoros, hogy a kvalifikációban egyetlen hiba vagy bármilyen probléma hátra tud vetni minket, úgy pedig nagyon nehéz bármit elérni vasárnap.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: