DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Mégis új fejlesztést hozott a Mercedes

Ugyan az idei autóra túl nagy energiát már nem fordítanak, azért a Ferrarinak szeretnének visszavágni - kicsit módosított aerocsomaggal érkezett meg a Mercedes Japánba.

Ugyan nemrég arról szóltak a hírek, hogy a Mercedes már nem fejleszti idei autóját és mivel már csak idő kérdése, hogy mikor lesz bajnok Lewis Hamilton és a csapat, már áttértek 2020-ra, a nyári szünet óta látott hátrányukat azért mégis megpróbálják eltüntetni - legalábbis erre enged következtetni az, hogy Japánba mégis egy új fejlesztési csomaggal érkeztek meg.

"A Szocsiban aratott győzelem nem változtat azon, hogy a nyári szünet után a Ferrari jobban kezdett nálunk. Japánba hoztunk néhány kisebb fejlesztést, ami remélhetőleg segít nekünk abban, hogy tegyünk egy lépést a jó irányba, de tudjuk, hogy mindent ki kell hoznunk az autóból és a gumikból, ha győzelmi esélyeket akarunk" - idézi Toto Wolff Mercedes-vezér szavait a Sky Sports.

merc_2



Wolff azt is hozzátette, hogy ezeket a dolgokat "ki akarják próbálni", tehát elképzelhető, hogy már 2020-ra gyúrnak velük, mindenesetre tény, hogy az autó oldalán új aerodinamikai elemek tűntek fel, illetve az eddigi fő elem több részre szakadt és ez az a szekció, amelyen többször is módosított már a Mercedes a szezon során - talán azt érzik, hogy itt nem megfelelő valami, ezért variálják oda-vissza.

A cél ezzel az, hogy az itt (az oldaldobozokhoz, illetve azok elejére) érkező levegőt jobban tudják elvezetni és hasznosítani - meglátjuk, hogy sikerül-e.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: