DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Korábbra jósolják a tájfunt Suzukában

Úgy néz ki, hogy a korábbi előrejelzésekkel ellentétben nem vasárnap, hanem szombat lehet a kritikus nap a Formula-1-es hétvégén - az időmérő lehet veszélyben, úgy fest, hogy a futam biztonságban van.

Már korábban is szó volt arról, hogy hatalmas vihar várható a hétvégén Japánban, ami a Formula-1-es futamot is veszélyeztetheti, de most még pontosabb előrejelzések láttak napvilágot: nagyon durva tájfun éri el Suzukát hétvégén, a legrosszabb időjárás pedig szombaton várható. Hogy pontosan mikor érkezik a vihar és hogy konkrétan a pályát is elárasztja-e az özönvíz, illetve a veszélyes szél, azt még mindig nem tudhatjuk.

vedör



Az előrejelzések alapján a tájfun középpontjában akár 160-200 km/h-s szél is várható, ráadásul a hatalmas esőzés is legalább ekkora problémát jelent, úgyhogy az FIA azt közölte, hogy folyamatosan figyelik a monitorokat és ha szükség van rá, akkor bizony megváltoztatják a hétvége menetrendjét. Hasonlóra 2004-ben és 2010-ben is volt már példa, amikor szintén a szombat volt a kritikus nap, az időmérőt pedig vasárnapra tették át.

Viszont mivel a korábbi hírekkel ellentétben nem vasárnap, hanem szombat lehet a "veszélyes" nap, ezért úgy tűnik, hogy a Formula-1-es futamot nem fenyegeti semmi, inkább a hétvége korábbi szakaszai lesznek problémásak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: