DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Hamilton a három élcsapat harcát jósolja

A brit világbajnoknak saját elmondása szerint fogalma sincs, Japánban melyik csapat lesz a legerősebb. Azt viszont tudja, hogy jó versenyre lehet számítani, hiszen a pálya adott ehhez.

Bár Lewis Hamilton magabiztos, 73 pontos vezetéssel érkezik a Formula-1-es Japán Nagydíjra, előnye nem tükrözi a sorozat élmezőnyében jelenleg uralkodó helyzetet. Az utóbbi négy hétvégét elnézve Suzukában is a nyári szünet végén megtáltosodott Ferrarinak áll a zászló, de a Red Bullt sem szabad soha leírni, a Mercedes teljesítményét pedig magyarázni sem kell. Ezeket figyelembe véve Hamilton egy kiváló futamot jósol a hétvégére, amelynek lehetetlen előre megmondani a végeredményét.

 hamilton-portre-20191



„Fantasztikus lesz. Suzuka hihetetlen, az év egyik legérdekesebb állomása. Most pedig még inkább az lett, hiszen van három stabil, hihetetlenül erős, futamgyőzelemre esélyes csapat. Fogalmam sincs, ki lesz a leggyorsabb. Jelenleg a Ferrari a domináns, de ez a pálya talán nekünk jobban fog feküdni, ki tudja? Esetleg a Red Bullnak” – lelkesedett a brit, aki azt is elárulta, miért olyan különleges ez a helyszín.

„Izgalmas ide megérkezni, mert ez egy embert próbáló pálya, a szezon egyik legjobbja. Fű, sóderágy és falak, ezekkel igazi kihívást állít az autók és a pilóták elé. Remélem, hogy jó verseny lesz” – idézte őt az Autosport-

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: