DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Red Bullnak fájni fognak Suzuka egyenesei

A mostanában kissé háttérbe szorult Verstappen tart a pálya padlógázas szakaszaitól, de erős hétvégét vár csapatától. Azt sem ő, sem Leclerc nem tudja megmondani, hogy melyik csapat a legesélyesebb.

,Az a Japán Nagydíj következik a Formula-1 versenynaptárjában, amely lendületes és tempós kanyarjaival, valamint régimódi környezetével sokak kedvence. Ráadásul az év első feléhez képest most az erőviszonyok is jóval kiszámíthatatlanabbak, az élmezőnyből akármelyik pilótától is kérdezték, vajon melyik csapat tűnik a legesélyesebbnek, mindenki elkerülte az egyértelmű válaszadást. Lewis Hamilton például senkit sem kihagyva a Ferrarit, a Red Bullt, esetleg a Mercedest emlegette, de Charles Leclerc sem foglalt állást a kérdésben.

 verstappen-action-20192



„Két teljesen különböző pályán, Szingapúrban és Monzában is gyorsak voltunk. Ez fejlődést jelent, szóval semmi sem mutat arra, hogy Japánban lassúak leszünk. Persze ez nem azt jelenti, hogy könnyű dolgunk lesz, biztos vagyok benne, hogy a Mercedes és a Red Bull is felveszi a kesztyűt.”

Max Verstappen sincs máshogy a témával. Igaz, hogy a Red Bull a nyári szünet óta egyszer sem nyert futamot, csapatát ő maga is az élre várja.

„Erős hétvégére számítok, de vannak hosszú, DRS nélküli egyenesek, amelyek fájni fognak. A Mercedes és a Ferrari is erős lesz, előbbi inkább az első, utóbbi pedig a harmadik szektorban. Nem aggódok túlzottan. Remélem, hogy sikerül jó beállításokat találni” - idézte őt az Autosport.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: