DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Raikkönen: Vissza kell nyernünk a jó formánkat

Csak öt futam van hátra az F1-es szezonból, így az Alfa Romeónak egyre kisebb az esélye, hogy előrébb lépjen a tabellán a 8. helyről, de Raikkönen szerint ha véget ér a pechsorozatuk, lehetséges.

Kimi Raikkönen az augusztusi Magyar Nagydíj óta egyetlen pontot sem tudott szerezni, ami olykor egy motorcserének, olykor a balszerencsének volt betudható, de volt olyan is, hogy ő hibázott, ezért került nehéz helyzetbe.

Az orosz Nagydíjat követően Raikkönen úgy nyilatkozott, hogy ez egy rémálom, ami a nyári szünet óta történik a csapattal, és rá kell jönniük, mi okozza azt, hogy lemaradtak a középmezőnytől, miközben saját magát is ostorozta a finn versenyző.

Mostanában inkább Giovinazzi gyűjtötte a pontokat


Most Suzuka következik, ahol 2005-ben élete legnagyobb győzelmét aratta a Jégember, s elmondta, szeret is ide járni, már csak a különc rajongók miatt is: „Az elmúlt négy verseny csalódást keltően alakult számomra és a csapat számára. Ugyanakkor azt nem felejthetjük el, hogy erősnek tűntünk Belgiumban és Olaszországban is, annak ellenére, hogy különböző okok megakadályozták, hogy pontokat szerezzek.”

„A legfontosabb az, hogy fel tudjunk állni, hogy visszanyerjük azt a formánkat, ami a nyári szünet előtt és közvetlenül utána még megvolt. Nem nagy a különbség a középmezőnyben lévő autók közt, így talán egy olyan pálya, mint Suzuka segíthet rajtunk. A pályát szeretem, a szurkolók hihetetlenek, így már várom, hogy végre ott lehessünk.”

Kimi Raikkönen jelenleg 31 ponttal az összetettbeli 14. helyen áll, de a 39 pontos Lando Norris már a 9., így akár egyetlen futam alatt valóban a feje tetejére állhat a középmezőny. Ugyanakkor az Alfa Romeo hátránya már valamivel tekintélyesebb, inkább hátrafelé, a Haasra kell nézniük, akik 7 pontra vannak tőlük, mert még az előttük álló Racing Point is 17 egységgel előzi az alfásokat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: