Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. február 20. csütörtök
F1

AFM október: Leclerc, a Ferrari új vezére

Megjelent Magyarország motorsportmagazinjának legújabb száma, címlapsztoriban azzal a fiatal versenyzővel, aki az év végére teljesen felbolygatta az állóvizet a Ferrarinál, és ezt teheti az egész F1-gyel is. Mit tartogat a jövő Charles Leclerc számára?

Bár még csak második szezonját tölti a Formula–1-ben, sok szempontból mégis meggyőzőbb teljesítményt nyújt a monacói, mint négyszeres világbajnok társa, Sebastian Vettel. Spában végre megtört a jég, majd Monzában kilenc év után először vezette győzelemre a Ferrarit, miközben a csapaton belül is egyre inkább kirajzolódik, hogy zsenge kora ellenére érdemes lehet máris Leclerc-re építeni, aki nagyon hamar megbirkózott a nyomással Maranellóban, az F1 legnagyobb felelősséggel járó munkahelyén. Tényleg ő lehet az, aki bő egy évtized után végre bajnoki sikerre vezeti az ágaskodó paripákat? Erről is olvashatnak az Autósport és Formula Magazin elemzésében.

1979 világbajnoka, Jody Scheckter a legritkábban mutatkozó élő F1-es bajnok, vb-címének 40. évfordulója alkalmából azonban Monzában felbukkant, s nemcsak a Ferrari 312 T4-et hajtotta meg, hanem az AFM-nek is adott egy emlékezetes exkluzív interjút. Mire a legbüszkébb saját karrierjéből, mivel foglalkozik mostanság, hogyan látja a sport mai helyzetét, na és mit hallott a Magyar Nagydíjak idején az erdő szélén várakozó lányokról? A dél-afrikai legenda hű maradt hírnevéhez: ami a szívén, az a száján, legyen szó akár a múltról, akár a jelenkorról!

További témák a lapból:

- 27 milliárdos mosoly – Egy F1-es szerződés részletei

- Olasz, Szingapúri és Orosz Nagydíj versenyriport

- Esteban Ocon: A Mercedesből a Renault-ba

- A sikergyáros, aki megjavítja a McLarent

- Miért veszít az egyenesekben a Mercedes?

- WRC: Háromlövetű csata a végsőkig

- MotoGP: Lorenzo szenvedése, és ami mögötte van

- Véget ért a ralikrossz-ob szezonja

- Porsche Taycan, az elektromos világpremier

- Audi A1 30: Ha Insta-modell lennék…

- Egy lány – egy autó: Evelin és a Suzuki Hayabusa

A legfrissebb AFM a MotoGP, a rali-vb és a többi népszerű hazai és nemzetközi autósport-széria híreivel és háttéranyagaival megvásárolható az újságosoknál vagy előfizethető a formula.hu weboldalán.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?