DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Russell a szülei házát tenné a Williamsre

A pilóta nagyobb tétben merne arra fogadni, hogy a csapat jövőre versenyképesebbé válik. Azt is megtudtuk, milyen előnye vannak annak, hogy idén a mezőny leglassabb autóját vezeti.

George Russell meggyőződése, hogy a Williams jövőre összeszedi magát. A grove-i csapat az idei évet szörnyen indította, ugyanis késéssel érkezett a téli tesztre, így rögtön lépéshátránnyal vágott neki a szezonnak. Ráadásul az autó lassúnak és nehezen vezethetőnek bizonyult, így az egész idei évük arra ment el, hogy kigyógyítsák az FW41-est a gyermekbetegségeiből. Az istálló szerencséjére a jövő évi szabályok csak minimálisan változnak, így az idén kijavított hibákból 2020-ban is profitálhatnak. Ezt érzi a csapat pilótája, Russell is, aki lelkesen várja a következő szezon kezdetét.

 russell-williams-20191



„Teljesen biztos vagyok abban, hogy nem követjük el azt a hibát, amit idén. A házunkat tenném rá, hogy a jövő évi téli teszt első napján kész autóval fogunk rendelkezni. Valójában nincs saját házam, de a szüleimét feltenném rá!” – viccelődött. „Biztos vagyok benne, hogy versenyképesebbek leszünk. Persze mélyről könnyű fejlődést mutatni, de a jelek szerint jó irányba haladunk.”

A fiatal pilóta egy érdekes előnyét is kiemelte annak, hogy a mezőny leglassabb autóját vezette, ugyanis így szinte tét nélkül volt lehetősége extrém beállításokkal és a gumikkal kísérletezni. Ez például az abroncsok kiismerésében előnyhöz juttathatta a csapatot. „A középmezőny valószínűleg vonakodva próbál ki drasztikus megközelítéseket” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: