DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ferrari: Nincs akkora előnyünk, mint gondolják

Mattia Binotto tagadja, hogy akkora erőfölényben lennének, ahogy azt a Mercedes állítja. A csapatfőnök kihangsúlyozta, az autó aerodinamikája is közrejátszik az egyenesekben mutatott tempóban.

Amióta bevezették a Formula-1-ben a hibrid erőforrásokat, a Mercedes jelenti a mércét mindenki számára. A német gyártó érzett rá leghamarabb az új motorok finomságaira, ezt mutatja sorozatban ötödik egyéni és konstruktőri vb-címük. Eközben azonban a riválisok sem pihentek, a Ferrari, a Honda és a Renault egyre közelebb került a németek által magasra tett léc megugrásához.

 fer-mer-action-2019



Az Autosport megkérdezte Mattia Binottót, a négy motorgyártó egyre kisebb különbségeit figyelembe véve meglepőnek tartja-e a Ferrari fölényét, amire a vörösök csapatfőnöke az alábbit reagálta. „Nem értek teljesen egyet azzal, amit mondott. Hiszem, hogy még mindig vannak eltérések a gyártók között. Valószínűleg a miénk az erősebb [erőforrás], de kétlem, hogy a többiek egy szinten lennének, és szerintem nincs akkora előnyünk, mint gondolják. Olyan nagy biztosan nincs, mint amekkorával a Mercedes korábban rendelkezett. Az egyenesekben jelentős az előnyünk, de ez a légellenálláson is múlik” – szögezte le.

A Ferrari idei konstrukciója bevallottan az alacsony légellenállást helyezte előtérbe, azonban Toto Wolff egy nyilatkozatában azt állította, a mezőny legtöbb és legkevesebb leszorítóerőt termelő karosszériája között maximum három tizedmásodperc lehet. Viszont a Ferrari az Orosz Nagydíj időmérőjén hét tizedmásodpercet nyert az egyenesekben a Mercedeshez képest.

„Tudomásul kell venni, hogy egy ekkora lemaradás ledolgozhatatlan, ezért még jobb karosszériára van szükségünk és még jobban meg kell értenünk a gumikat” – taglalta a Mercedes csapatfőnöke. „Az utóbbi versenyeken igazán jó autónk volt, pedig szombaton tempóhátrányban voltunk. Ebben van lehetőségünk, az erőforrásuk miatt nem számíthatunk arra, hogy a soron következő versenyeken dominálni fogunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: