DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Montezemolónak lenne néhány szava Leclerc-hez

A Ferrari egykori elnöke fricskát adott Mattia Binottónak, ugyanis arról beszélt, mennyire nem tűrné el azokat a panaszokat, amiket mostanában Leclerc-től futam közben hallunk.

A Ferrari két Formula-1-es pilótája, Charles Leclerc és Sebastian Vettel között egyre élesedik a csapaton belüli ellentét, ami Leclerc rádiózásaiból is kiszűrhető – a fiatal versenyző az utóbbi két futamon szokatlanul sokat panaszkodott a csapat taktikai döntéseire, ami a vörösök egykori elnökét egy kétezres évek eleji Schumacher-Barrichello helyzetre emlékeztette. 

 lec-portre-2019-szin



Köztudott, hogy a Scuderiánál sokáig Michael Schumacher volt az elsőszámú pilóta, Rubens Barrichello csak ritkán arathatta le a babérokat. A brazil hiába állt a 2002-es Osztrák Nagydíjon az élen, csapata a vezetés átadására utasította őt, aki egészen a verseny utolsó köréig ellenállt a döntésnek, és csak ott adta át az első helyet Schumachernek.

„Akárki ilyen panaszokkal állítana az irodámba, ahhoz lenne néhány keresetlen szavam” – reagált Luca di Montezemolo Leclerc viselkedésére. „Még mindig emlékszem arra a vitára Barrichellóval, aki azért lett dühös, mert azt mondtuk neki, hogy engedje el Michaelt. Kijelentettem, hogy azt kell tennie, amit mondok. Ennyi volt” – magyarázta saját álláspontját, amit akár egy Mattia Binotto felé ellőtt fricskaként is fel lehet fogni.

Az egykori elnök tehát nem teljesen elégedett a monacói viselkedésével, képességeit azonban kiemelkedőnek tartja. „Gyakran kérnek meg arra, hogy hasonlítsak össze pilótákat, Schumachert Laudával, és hasonlók. Ha a generációkról beszélünk, akkor Charles Leclerc a sajátjának az egyik legjobbja” – nyilatkozta a Corriere dello Sportnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: