DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hülkenberg múlt időben beszél karrierjéről

A Renault német pilótája mintha már búcsút intett volna az F1-nek, úgy beszélt a sorozatban töltött éveiről. Szinte egyetlen csapatnál sincs esélye, miután kiszorult a francia istállóból.

Nico Hülkenberg szavaiból a búcsút lehet kiolvasni. A német pilóta tíz Formula-1-ben töltött év után úgy tűnik, kénytelen maga mögött hagynia a száguldó cirkuszt. Hiába az évtizednyi tapasztalata, jelenlegi csapata jövőre már nem vele folytatja, a mezőny többi istállójánál pedig vajmi kevés esélye van ülést találni. Az Auto Hedbónak adott interjújából az jön át, hogy a német pilóta elfogadta ezt a helyzetet.

 hulk-portre-20191_2



„Természetesen bánok bizonyos dolgokat, bizonyos döntéseket, bizonyos helyzeteket. Viszont ez is az élet része, az ember ezekből is tanul. Végül is itt töltöttem tíz évet, tíz menő és intenzív szezont. Lehettem volna sikeresebb, de sikertelenebb is” – tekintett vissza karrierjére a német, aki egy példát is hozott rossz döntéseire: úgy érzi, 2012-ben nem kellett volna elhagynia a Force Indiát, ahová később visszatért.

„Ez mindig nagyon nehéz. Meg kell hozni egy döntést, amiről csak később derül ki, helyes volt-e. A Force India elhagyása például nem hiszem, hogy a legjobb lépés volt. A Sauber autója 2012-ben versenyképes volt, de a 2013-as start döcögősre sikerült. Amikor váltottam, nem erre számítottam” – magyarázta.

Hülkenberg leginkább azt sajnálja, hogy 2014-ben nem sikerült leszerződnie a Ferrarival. Korábban elmondta, 2013-ban tárgyalt a maranellóiakkal, az egyeztetés azonban félbeszakadt. Azóta nem tudja eldönteni, Fernando Alonsónak volt-e bármi köze ehhez. „Voltak tárgyalások, egy ideig szerintem reális esélyem is volt, végül azonban sajnos kútba esett az egész” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: