DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Grosjean: Figyeljünk már oda egymásra

A Haas francia F1-es pilótája szerint túl agresszívek egymással a versenyzők a futamok első köreiben, pedig gondolni kéne arra is, hogy milyen hosszú még az út a célig - ezért is esett ki Szocsiban.

Romain Grosjean szerint a Formula-1-es mezőnynek sokkal megfontoltabban és előzékenyebben kellene megoldania a rajtok utáni kavarodást és az első kört - úgy érzi, hogy az oroszországi kiesése abszolút elkerülhető lett volna egy kis odafigyeléssel, vagy ha a pilóták felfognák, hogy milyen hosszú is egy futam.

"Szerintem az nagyon is elkerülhető volt" - mondta a kieséséről, amikor nem tudott hova menni Antonio Giovinazzi elől, aki egyébként szintén hely nélkül maradt, miután beszorult Grosjean és Daniel Ricciardo közé. "Elég sok helyet hagytam a jobb oldalon és hárman abban a kanyarban sosem fogunk elférni. Hogy ki hibázott? Hagyom, hogy eldöntsétek a jobb oldali kettő közül" - tette hozzá az Autosport kérdésére.

grosjean_1



"Megszakadunk egész hétvégén azért, hogy jó legyen az autó, keményen dolgozunk, aztán kiesünk a negyedik kanyarban egy 53 körös versenyen egy nagyon agresszív megmozdulás miatt, szóval nem vagyok boldog. A döntés az volt, hogy versenybaleset történt, az első körről beszélünk, miért ne? Viszont én úgy éreztem, hogy az utóbbi néhány első kör alapvetően túl agresszív volt. Talán egy kicsit előzékenyebben kellene viselkednünk és gondolni arra, hogy hosszú a verseny" - magyarázta Grosjean.

A francia egyébként tavaly Austinban maga is okozott egy hatalmas balesetet az első körben, ezt is felhozta példaként. "Én büntetést kaptam azért! Nem érdekel, a versenyzést most jó, az FIA jó munkát végez, de természetesen amikor kiesünk, akkor idegesek vagyunk, főleg a mi esetünkben, amikor nem tudjuk, hogy mikor lesz legközelebb versenyképes autónk. Senkit sem hibáztatok, de szerintem elkerülhető lett volna az eset."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: