DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Több emberét is kirúgta a Mercedes

Négy alkalmazottját elbocsátotta, hármat pedig fegyelmi eljárás alá vont a cég - nem tolerálják azt, ami történt, sőt, épphogy a csapatuk egyik erősségének tartják a sokszínűséget.

Közleményben tudatta a Mercedes Formula-1-es csapata, hogy egy augusztusi incidens után négy alkalmazottját elbocsátotta, további három ellen pedig fegyelmi eljárást indított. Az ok hivatalosan az, hogy megsértették a cég egyenlőségi és sokszínűségi szabályzatát. Az esettel kapcsolatban bejelentést kaptak, amit kivizsgáltak, így hozták meg a döntést.

"A lehető leghatározottabban elutasítjuk az ilyen viselkedést és azonnal cselekedtünk a bejelentést követően. Értékeljük az alkalmazottaink sokszínűségét, ami a csapat erejének egyik forrása. A munkakörnyezetünk alapja egymás értékelése és a kölcsönös tisztelet" - áll a cél hivatalos közleményében.

team_1



Toto Wolff, a Mercedes vezére már korábban is hangot adott annak, hogy olyan környezetet teremtettek, amelyben mindenki élvezheti a munkáját, a belső politikát pedig semennyire sem tolerálják. Nyáron Wolff arról beszélt, hogy a csapatban mindenki törődik a másikkal, ez fontos céljuk és az emberi oldalt is nézniük kell az alkalmazottaikkal kapcsolatban.

Sőt: szerinte ez a szemlélet az utóbbi évek sikereinek egyik legfontosabb mozgatórugója.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: