DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

1-2-vel hangolt az időmérőre a Ferrari

Charles Leclerc egy lépéssel a mezőny előtt járt Szocsiban a harmadik szabadedzésen, de a Mercedesek azért bejöttek látótávolságon belülre - Max Verstappen most nem tudott megvillanni.

A pénteki nap után az volt a legnagyobb kérdés az Orosz Nagydíj szombati, harmadik szabadedzésén, hogy összekapja-e magát a Mercedes, vagy tényleg annyira lassú marad a címvédő istálló, mint ahogy az első gyakorlások során tűnt - este a pilóták és Toto Wolff véleménye is az volt, hogy egyszerűen tempóhátrányban vannak a Ferrarihoz és a Red Bullhoz képest is. Másik fontos kérdésként pedig az merült fel, hogy vajon jön-e az eső, hiszen szombat-vasárnapra azért erősen ezt jósolták az illetékesek - nos, ezen az edzésen az idő és nagyjából a Mercedes formája is maradt a pénteki.

lec16_1



A Ferrarik már a gyakorlás első részén az élre ugrottak Leclerc-Vettel sorrendben, a monacói bő nyolc tizedmásodpercet adott Valtteri Bottasnak, majd Max Verstappen is bejelentkezett: Bottasszal nagyjából azonos időt futott, csak éppen az eggyel keményebb keverékű gumin. Az edzés második felében azért összerázódott a mezőny, Bottas egy erősebb körrel egy tizedre megközelítette Leclerc-t, majd Verstappen és végül Hamilton is bejött Vettel elé - mindez egészen addig tartott, amíg a Ferrarik nem jöttek ki szintén egy második gyors körre. Itt ugyanis Leclerc 1,2 (!) másodpercet osztott ki Bottasnak, Vettel pedig ugyan négy tizeddel lassabb volt csapattársánál, de a mezőny többi részét így is "elintézte".

A végén azért a Mercedesek összeszedték magukat és legalább Vettelt megközelítették, illetve a hatalmas hátrányból látótávolságot csináltak Leclerc-hez képest - a monacói fölénye egyértelmű, az első két szektorban (főleg az elsőben) a Ferrari jóval gyorsabb a többieknél, az utolsóban viszont a Mercedes rátalált a ritmusra, ott ők teljesítettek jobban. Verstappen végül a lágy keveréken nem tudott igazán jó kört összerakni a forgalom és különböző okok miatt - közben a középmezőnyben a Haas, a Renault, a McLaren és a Toro Rosso is meg-megvillant, borzasztóan izgalmas kvalifikáció lehet ezen a területen is.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

eredmény_12

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: