DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Wolff: Nem tettünk bele eleget a fejlesztésbe, ezért történik mindez

A Mercedes vezére szerint egyszerűen nem dolgoztak és nem fejlődtek eleget, míg a többiek igen - a Ferrari megértette, hogy hogyan működik az autó, ők pedig nem tudnak pole-t szerezni, csak küszködnek.

A spái és a monzai vereség még tervezhető volt a Mercedes számára a Ferraritól eltérő autó miatt, a szingapúri pofon aztán már váratlanul érte a csapatot, majd most, az oroszországi péntek után minden eddiginél negatívabb véleményt fogalmazott meg Toto Wolff. A Mercedes vezére borzasztó kritikus saját magukkal szembne, miután az eddigi években abszolút nekik fekvő pályán hat-hét tizedmásodperceket kaptak mindkét szabadedzésen.

"Őszintén szólva ez egy negatív nap volt. Jelenleg egyszerűen nincs meg a tempónk és szenvedünk azzal, hogy megtaláljuk a megfelelő irányt" - mondta a nap végén a Sky Sports kérdésére, majd ennél is tovább ment: szerinte egyértelmű, hogy miért nem nyertek futamot, vagy szereztek pole-t a nyári szünet óta.

merc_1



"Nem fektettünk sok energiát az autó fejlesztésébe. Nem igazán fejlődtünk, nem mozgósítottunk nagy erőket ezért, ez lehet az ok. Közben a többiek aránytalanul sokat fejlődtek, mi pedig vesztettünk. Az utolsó három helyszínen nem voltunk pole-ban és bár a futamokon ott voltunk a Ferrari sebességváltóján, de ez nem elég, mert hiányzik a tempónk az egyenesekben és nincs elég előnyünk a kanyarokban. A Ferrari valószínűleg jobban megértette, hogy hogyan működik az autó" - magyarázta.

Mindezzel együtt valószínűleg sem az egyéni, sem a konstruktőri világbajnoki címük nincs veszélyben, de a jövőre nézve alighanem figyelmeztető jel számukra ez a pár hét...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: