DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Időjárás: Esős hétvége vár a mezőnyre Szocsiban

Esős péntek és szombat után alighanem száraz körülmények között rendezik meg vasárnap az orosz Nagydíj versenyét. A hőmérséklet maximális értéke 20-22 °C lesz. Kinek fog ez feküdni vajon?

A sajtónapon, vagyis csütörtökön egész nap várhatóak kisebb-nagyobb záporok az Oroszországban fekvő Szocsiban, amely a 2014-es téli olimpia stadionjai köré felhúzott pályán rendezi évek óta az Orosz Nagydíjat.

A pénteki két szabadedzésre is hasonló időjárást jósolnak a szakemberek, de valószínűbb, hogy nem lesz csapadék, ugyanakkor egy-egy futózápor akár délelőtt, akár délután kialakulhat. A hőmérséklet délelőtt 16-18 °C körül alakul majd, míg délutánra 21-22 °C-osra melegszik fel a levegő.



Szombaton viszont egyre valószínűbbnek tűnik, hogy esős, de mindenképpen vizes körülmények fognak uralkodni Szocsiban az egész nap során. A hőmérséklet 18-20 °C-os maximumot fog elérni, s egész nap előfordulhat csapadék, ráadásul sokkal nagyobb valószínűséggel, mint pénteken.

Vasárnap a levegő hőmérséklete a szombatihoz hasonló értékeket fog mutatni, azonban előreláthatólag egy csepp eső sem várható az Orosz Nagydíj 13:10-kor rajtoló versenyén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: