DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Gaslynek még mindig jobb a Toro Rossóban

A francia legjobb eredményét érte el a szingapúri hétvégén, mióta régi-új csapatához, a Toro Rossóhoz került, és úgy tűnik, továbbra sem kívánkozik vissza a nagycsapatba.

A nyári szünet legnagyobb fordulatát egyértelműen Pierre Gasly lefokozása jelentette, akinek az ülését az újonc Alexander Albon kapta meg a szezon hátralevő részére. Bár a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner egyelőre csak dicsérte friss szerzeményük teljesítményét, a visszatérés lehetőségét még hivatalosan nyitva hagyták Gasly számára is.



Egyelőre azonban úgy tűnik, a francia pilóta nemigen kívánkozik vissza a nagycsapat szárnyai alá, a kezdeti csalódott reakció után jobban érzi magát, mint valaha. A formula1.com oldalon megjelent nyilatkozatában megerősítette pozitív visszatérését:

„Őszintén szólva, most csak jól érzem magam az előrelépésekkel, amiket a Toro Rossóval tettünk.” Gasly a szingapúri nyolcadik helyezése után is elismerően nyilatkozott: „A csapat nagyon keményen dolgozik és mindent megtesz, hogy jól érezzem magam az autóban, próbálják tényleg kihozni a maximumot belőle, ahol csak szükségem van rá. Azt kell mondjam, nagyon jók voltak, és jó érzés egy ilyen eredményt elérni, hogy megköszönjem nekik.”

Pierre Gasly a B csapattal 6 pontot zsebelt be Belgium óta, 2-1-re verve orosz csapattársát, Kvjatot. Ha Horneréknek már nem is, magának és a Toro Rossónak biztosan bizonyítani akar.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: